Taxe recuperate cu trupele speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Strehaia are de recuperat 19 miliarde de lei vechi de la contribuabilii din comună. Pentru că o parte a datoriilor are o vechime de câţiva ani, reprezentanţii autorităţilor locale au

Primăria Strehaia are de recuperat 19 miliarde de lei vechi de la contribuabilii din comună. Pentru că o parte a datoriilor are o vechime de câţiva ani, reprezentanţii autorităţilor locale au descins la locuinţele datornicilor împreună cu trupele speciale.

Acţiunea de ieri a vizat recuperarea a 600 de milioane de lei vechi de la şase debitori de etnie rromă cu datorii mai vechi de trei ani de zile. În urma descinderii au recuperat însă doar 2.000 de lei, iar pentru restul de 1,9 milioane de lei, inspectorii fiscali au pus sechestru pe palatele ţigăneşti.

Viceprimarul din Strehaia, Ilie Gonciulea, spune că dacă datornicii nu vor veni să se achite de datorii în 15 zile, bunurile puse sub sechestru vor fi vândute la licitaţie. „Avem cam 200 de contribuabili rromi cu datorii. Sunt unii care au de plătit chiar şi 150 de milioane de lei vechi, taxe şi impozite pe terenuri, autoturisme şi amenzi”, a precizat Gonciulea.

Localnicii nu au stat cu mâinile în sân, jandarmii şi autorităţile fiind ţinta ameninţărilor. „Primarul stă pitulat şi trimite mascaţii şi executorii peste noi să ne sperie copiii din somn. Niciun ţigan n-o să-l mai voteze, că este al dracului. Are necaz pe noi că ne-am făcut palat, vă spun eu că şi-a făcut şi el casă mare! Sunt bolnav de inimă, se poate una ca asta!”, s-a plâns Gheorghe Mihai (80 de ani).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite