Taxa auto rămâne valabilă până în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxa auto care se aplică în prezent rămâne valabilă până în 2013, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.


"În ceea ce priveşte Cartea verde, sunt mai multe aspecte, pentru că sunt mai multe ţări în UE care aplică acest sistem. Va trebui să avem discuţii şi cu cei implicaţi cu RAR, cu cei care trebuie să se implice. Ceea ce pot să spun sigur e că până în 2013 nu va fi un alt sistem, va fi taxa primă înmatriculare care există acum", a spus Borbely.
El a adăugat că speră ca Parlamentul să adopte cât mai repede modificările la taxa auto, care prevede o reducere de 25% a taxei plătită de cumpărător la prima vânzare, pentru toate autovehiculele înmatriculate după 1 ianuarie 2007.


"În legătură cu taxa auto, să fie foarte clar: noi vom aplica deocamdată această taxă auto care a existat şi până acum cu modificările pe care le-am propus în lege. Eu sper ca Senatul şi Camera Deputaţilor să adopte cât mai repede această lege, care înseamnă 25% reducere la taxa auto şi, la prima vânzare a autovehiculelor înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007, va trebui să fie plătită de către cumpărător această taxă", a spus Borbely.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite