Taxa de debranşare naşte dispute între prefectură şi consiliul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Mureş, Ciprian Dobre, a calificat drept discriminatoare şi anticonstituţională hotărârea Consiliului Local Târgu Mureş referitoare la taxele de debranşare sau rebranşare a

Prefectul de Mureş, Ciprian Dobre, a calificat drept discriminatoare şi anticonstituţională hotărârea Consiliului Local Târgu Mureş referitoare la taxele de debranşare sau rebranşare a cetăţenilor la reţeaua termică a oraşului.
Drept care a notificat şi a atacat în contencios administrativ pentru a doua oară consecutiv respectiva hotărâre şi a anunţat că dacă operatorul Energomur SA va percepe taxe de la târgumureşeni, societatea va ajunge la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş pentru abuz în serviciu. "Este un avertisment în conformitate cu legea, pentru ca nimeni să nu-şi bată joc de cetăţenii din Târgu Mureş şi de drepturile lor prevăzute în Constituţie", a afirmat prefectul. Acesta a ţinut să precizeze că rentabilitatea Energomur nu va fi rezolvată "prin lovirea în cap a cetăţenilor", prin introducerea unor taxe şi contravenţii cuprinse între 2.000 şi 2.500 lei pentru localnicii din anumite zone ale oraşului, care doresc să se debranşeze. Menţionăm că, în urma primei notificări a prefecturii, Consiliul Local Târgu Mureş a revenit asupra hotărârii de impunere a acelei taxe, în valoare de 4.000 lei, pentru persoanele care locuiesc în anumite zone ale oraşului. A doua hotărâre reducea taxa de deracordare şi reracordare la 2.000-2.500 lei şi prevedea că sumele respective vor fi destinate să acopere doar cheltuielile ocazionate de procedurile de rebranşare şi debranşare. Potrivit documentului, sumele ar fi urma să fie încasate într-un cont distinct, deschis în afara bugetului local, care să aibă ca destinaţie reabilitarea centralelor termice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite