Taxă de plajă pe păşunea comunală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxă de plajă pe păşunea comunală
Taxă de plajă pe păşunea comunală

Intrarea pe păşunea comunală de la Şag, localitate aflată la 12 kilometri de Timişoara, este taxată sâmbăta şi duminica de primăria din localitate.

Accesul spre zona unde se adună timişorenii care merg la scăldat are loc de pe şoseaua care leagă Timişoara de Belgrad. Şoferii sunt întâmpinaţi de doi angajaţi ai Primăriei Şag care rup bilete de intrare chiar la intrarea pe păşune, unde există doar o pancartă cu preţurile de acces.

Astfel, cine vrea să ajungă cu maşina la malul râului trebuie să scoată din buzunar cinci lei. Taxa pentru fiecare persoană care vine pe jos, cu bicicleta sau motocicleta este de un leu.

Agrement fără dotări

Condiţiile de la „complexul de agrement” lasă însă de dorit. Nu există parcări, plaja nu este amenajată, iar timişorenii stau la soare pe nisipul adus de ape.

„Din 1996, de când am ajuns la primărie, numai probleme am cu orăşenii care vin la scăldat. Lasă munţi de gunoaie în urmă. Ce, e mare taxa? Poate le pun şi barieră, şi atunci să îi văd pe unde se scaldă. La ştrand, în Ungaria, taxa de şezlong e de trei euro. Aici, cinci lei taxa de maşină nici nu e mare”, a spus revoltat primarul din Şag, Venus Oprea (45 de ani).

Într-un weekend, angajaţii primăriei rup câteva sute de bilete de intrare pe câmp, dar primarul spune că taxa este pentru mizeria pe care o lasă în urmă timişorenii care vin la scăldat. „Eu le dau şi un sac pentru gunoaie, dar păşunea comunală este murdară. Nici 10% din ei nu îşi duc gunoaiele la coş”, a mai spus primarul Venus Oprea.

Apa nu este bună pentru scăldat

Duminică, angajaţii Primăriei Şag care rupeau biletele la intrarea pe păşunea comunală şi-au montat umbreluţele printre sticlele de plastic abandonate pe câmp. În plus, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş susţin că apa din zona Şag nu se încadrează în parametri microbiologici şi fizico-chimici.

„Cei care fac baie în aceste zone riscă să se îmbolnăvească de conjunctivită, otită, boli de piele, diaree acută sau meningită”, a spus Dana Şpac, purtător de cuvânt DSP Timiş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite