Taxa auto aduce aglomeraţii şi proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confuzie şi nervi, prin asta au trecut ieri posesorii de autoturisme second-hand care au vrut să îşi plătească taxa de înmatriculare.  „Administraţiile financiare au primit ieri

Confuzie şi nervi, prin asta au trecut ieri posesorii de autoturisme second-hand care au vrut să îşi plătească taxa de înmatriculare. 

„Administraţiile financiare au primit ieri noul software prin care este calculată taxa, precum şi Monitorul Oficial în care este publicată ordonanţa.

Administraţiile au recalculat taxa pe poluare auto pentru dosarele analizate ieri, după noua formulă, pentru că ordonanţa a intrat în vigoare la data publicării”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al ANAF.

Aceştia nu au putut preciza dacă cei care au plătit taxe mai mari cu şase zile înainte de termenul stabilit de Guvern îşi vor mai putea recupera banii. Şi timişorenii se înghesuie să-şi înmatriculeze maşinile până la creşterea taxei.

Subcomisarul Dinu Leiba, din cadrul Biroului de Înmatriculări Timiş, a spus că în luna noimebrie, din cei 3.600 de timişoreni care şi-au înmatriculat maşina, peste 2.500 aveau maşini second-hand. „A crescut foarte mult numărul celor care îşi înmatriculează maşini second, aşa cum ne şi aşteptam.

Faţă de anul trecut, proporţiile s-au inversat complet, din moment ce în 2007 majoritatea celor care şi-au luat maşină au optat pentru o varintă nouă”, a spus Dinu Leiba.

Cu toate că este aglomeraţie mare la Biroul de înmatriculări, angajaţii spun că fac faţă numărului exagerat de aolicitări. În Arad, posesorii de maşini sunt mult mai supăraţi şi pregătesc un protest faţă de triplarea taxei de poluare auto.

Peste 500 de conducători auto care fac parte din asociaţia „Vox Populi” vor organiza sâmbătă un marş automobilistic, între orele 11.00 şi 14.00.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite