Tatuajele au început să facă furori în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tatuajele au început să facă furori în oraş
Tatuajele au început să facă furori în oraş

Preţurile pentru un tatuaj pornesc de la 50 de lei şi pot ajunge la câteva mii, în funcţie de dimensiunea modelului. Cele mai solicitate modele de către băimăreni sunt florile, literele chinezeşti şi steluţele.

În Baia Mare, persoanele care apelează mai des la tatuaje sunt femeile şi nu bărbaţii. „Cele mai multe cliente sunt femeile. Ele vor să-şi pună frumuseţea în valoare şi prin «picturile» corporale”, spune Matei Burcea, cel care tatuează trupurile băimărencelor.
De trei ani de când s-a apucat de tatuaje, prin mâinile lui au trecut o mulţime de oameni, trei-patru persoane apelând zilnic la serviciile lui.

50 lei un tatuaj

Preţurile „picturilor corporale“ pornesc de la 50 de lei şi ajung până la câteva mii de lei. „Cel mai scump tatuaj pe care l-am făcut a costat 1.500 de lei şi erau două aripi de înger. Le-am «însemnat» pe spatele unui bărbat
care-şi dorea un desen destul de mare“, afirmă Matei.
Preţurile tatuajelor diferă în funcţie de mărimea lor, dar nu şi în funcţie de culoare. Pentru a-şi accesoriza trupul, cei care vin la salon au posibilitatea să-şi aleagă modelul preferat dintr-un catalog. „Am şi clienţi
care-şi doresc ceva unic şi atunci ori îşi aduc un desen de acasă, ori îmi cer sfatul şi eu le desenez ceva în funcţie de preferinţe şi în funcţie de locul în care-şi doresc tatuajul“, subliniază Matei.
Tatuajele mici se fac pe parcursul unei şedinţe de două-trei ore, iar cele mari necesită aproximativ trei şedinţe. Şi unele şi altele trebuie „rebătute“ o dată la trei ani.

Tatuajele mici, vedetele sezonului

Cei mai mulţi îşi doresc un tatuaj doar de „fiţe“. Acesta este şi motivul pentru care aleg un model mic. Preferate sunt literele chinezeşti, florile, steluţele, dar în special grafismele fără sens. „Tatuajele mari le fac persoanelor mai corpolente şi, în special, celor care ştiu ce înseamnă tatuajul şi cum trebuie să aibă grijă de el“, explică Matei.
Locurile preferate de băimăreni pentru tatuare sunt gambele, coloana, gâtul şi  antebraţul. Însă Matei a făcut tatuaje şi sub sâni sau în apropierea zonei inghinale. 

Laserul scoate tatuajele

Pe viitor, Matei doreşte să-şi aducă un laser cu care să scoată tatuajele. Ştergerea unui tatuaj costă aproximativ 100 de euro pe centimetru pătrat. Operaţiunea este foarte dureroasă deoarece procedeul constă în arderea tuşului din piele cu laserul. După trei şedinţe tatuajul dispare, dar mai rămâne o cicatrice foarte puţin vizibilă. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite