Taţii şi fiii au făcut echipă la pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

23 de familii s-au întrecut la pescuit sportiv pe Balta 4 de la Vadu Roşu. Concursul, numit sugestiv „Tata şi Fiul“, a strâns la start echipe din Bucureşti, Ploieşti, Sf. Gheorghe, Braşov, Codlea, Târgu Mureş, Odorheiu Secuiesc şi Feldioara.

Unii concurenţi au ajuns pe malul bălţii şi cu fiii şi cu taţii. Trei generaţii de pescari, unii cu mai multă sau cu mai puţină experienţă şi alţii abia la început, au pescuit împreună.

„Este absolut minunat. Nu am cuvinte să spun cât de frumoasă a fost ziua asta. E soare, e frumos, peştele a tras bine şi suntem aici trei generaţii de nebuni. Cel mic are 6 ani şi anul trecut l‑am luat prima dată cu mine. Acum nu mai pot pleca fără el“, a spus Camil Buzatu (33 de ani) din Sf. Gheorghe, care a făcut echipă cu fiul său, Ştefan, şi cu tatăl, Florin (60 de ani) .

Pescar la 3 ani

image

Cel mai tânăr concurent a fost braşoveanul Rareş Sebastian Gradea (dreapta), în vârstă de 3 ani şi cinci luni  FOTO: Stelian Grăjdan



Cel mai mic concurent a fost Rareş Sebastian Gradea din Braşov. Are 3 ani şi cinci luni, dar deja este familiarizat cu tot ce înseamnă un concurs pescăresc. „Îmi place să mulinez şi îmi place să mănânc tot peştele. O să mai vin cu tata să prind tot peştele de aici“, a spus mândru micuţul care nu s-a dezlipit toată ziua de lângă undiţe.

Tatăl său, Marian Gradea l-a luat cu el la toate concursurile pescarilor de când avea numai un an. „Acum, el mă bate la cap. Şi dacă am sau nu chef, tot trebuie să îl aduc la pescuit. Este bine pentru noi că ne apropiem ca familie“, a spus bărbatul.

Aurelian Buta pescuieşte de 48 de ani

Nu a lipsit nici „veteranul“ Aurelian Buta (72 de ani) din Braşov, care a participat la toate cele trei ediţii „Tata şi fiul“.

„Pescuiesc de 48 de ani. Este o deconectare fără margini. Înainte pescuiam mai mult pe ape curgătoare, dar, după ce s-a industrializat ţara asta, nu a mai mers prea bine, că erau devărsări mari, mai ales pe Olt“, a spus bătrânul. La competiţie a fost însoţit de fiul său, Dragoş Buta.

Captură-record

Cel mai mare peşte prins în cadrul celei de-a treia ediţii a concursului „Tata şi fiul“ a fost un crap de 8,36 kilograme, pescuit de Dorin şi Ştefania Ursică din Sf. Gheorghe.

Ioan şi Irinel Niţu din Sf. Gheorghe au câştigat concursul după ce au prins, în numai opt ore de pescuit, 117,5 kilograme de peşte.

Organizatorul competiţiei, firma Doripesco, a dat premii constând în articole de pescuit, sucuri şi vinuri, diplome şi medalii. Taxa de participare pentru fiecare echipă a fost de 200 de lei.

image
image

Pescuiesc de 48 de ani. Este o deconectare fără margini. Înainte pescuiam mai mult pe ape curgătoare.

image


Aurelian Buta
cel mai în vârstă concurent

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite