Senatul a aprobat Ziua Tatălui şi Ziua Mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii au aprobat astăzi o propunerea legislativă prin care este instituită oficial Ziua Tatălui şi Ziua Mamei în prima duminică, respectiv a doua duminică a lunii mai, chiar dacă iniţiativa a primit atât raportul negativ din partea Comisiei de muncă, cât şi avizul negativ al Guvernului.

Propunerea legislativă iniţiată de 8 parlamentari, de la toate grupurile politice, a fost aprobată cu 89 de voturi pentru, 4 abţineri şi 3 voturi împotrivă, Senatul fiind prima cameră sesizată.

Unul dintre iniţiatori, senatorul Emilian Frâncu(PNL) a precizat că "din datele deţinute de la Asociaţia TATA rezultă că Ziua Mamei este sărbătorită în a doua duminică a zilei mai în peste 70 de ţări ale lumii"."Pentru a crea un cadru unitar serbării sau semnalării importanţei familiei, am propus să fie marcată în prima duminică a lunii mai. Sărbătorirea ambilor părinţi credem că va avea un efect pozitiv asuprea societăţii româneşti, arătând că mama şi tatăl sunt la fel de importanţi în viaţa de familie, sunt de fapt doi piloni complementari", a susţinut Frâncu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite