Tăriceanu atrage atenţia CE asupra a "grave derapaje de la regulile democraţiei în Parlamentul României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor i-a trimis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, în care îi semnalează "grave derapaje de la regulile de bază ale democraţiei care au loc în Parlamentul României".

În urmă cu două luni, cu ocazia votului final pentru proiectul de lege al Guvernului privind reforma sistemului public de pensii, Preşedinta Camerei Deputaţilor, doamna Roberta Anastase, a fraudat votul susţinând că legea a fost adoptată, deşi nu era întrunit cvorumul necesar.

Respectiv, doamna Roberta Anastase a anunţat că legea a fost adoptată cu 170 de voturi, deşi camerele video au arătat că în sală se aflau aproximativ 80 de parlamentari în momentul votului, se arată în scrisoarea, citată de Agerpres.

Tăriceanu îi mai spune lui Barroso că opoziţia a cerut în mai multe rânduri demisia Robertei Anastase pe care o califică drept o persoană "compromisă moral".

Recent, un grup de parlamentari, care s-au declarat formal independenţi şi care au constituit un nou partid - Uniunea Naţională pentru Progresul României - a primit aprobarea de a avea propriul grup parlamentar, cu recunoaşterea tuturor drepturilor politice care derivă din acest statut, deşi acest partid nu a candidat la alegeri.

O astfel de decizie, posibilă prin votul coaliţiei de guvernare, legalizează corupţia politică şi migraţia politică în cadrul Parlamentului, a afirmat Tăriceanu în scrisoarea transmisa lui Barroso.

În scrisoarea transmisă preşedintelui CE, deputatul PNL mai susţine că democrat-liberalii au încălcat "principiile de bază ale democraţiei reprezentative" construindu-şi o majoritate "prin coruperea politică" a unor parlamentari ai opoziţiei.

Aceste acţiuni ale majorităţii de guvernare sunt un atac la adresa democraţiei şi deschid calea către un regim totalitar, subliniază Tăriceanu.

Având în vedere cele de mai sus, consider că actualul Guvern nu poate fi considerat un partener deschis şi credibil în ceea ce priveşte combaterea corupţiei în România şi sper că veţi trage concluziile care se impun, i-a mai transmis Tăriceanu preşedintelui CE.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite