Tăriceanu, adio Bruxelles!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu participă la Bruxelles, la ultima reuniune a liderilor europeni în calitate de şef al Executivului român. El a ajuns la lucrările Consiliului European de

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu participă la Bruxelles, la ultima reuniune a liderilor europeni în calitate de şef al Executivului român. El a ajuns la lucrările Consiliului European de iarnă separat de preşedintele Traian Băsescu.

Una dintre principalele teme ale reuniunii o constituie criza economică şi financiară internaţională. Membrii Consiliului European urmează să examineze pachetul de măsuri pentru redresare economică propus la 26 noiembrie de Comisia Europeană.

Un alt subiect important pe agenda reuniunii va fi Tratatul de la Lisabona. Liderii europeni vor urmări azi definirea unei soluţii şi a unei căi comune de urmat pentru intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona şi vor aduce mai multe clarificări legate de baza juridică în care vor fi organizate alegerile europene de anul viitor.

Pe agendă figurează pachetul energie-schimbări climatice. La Summit preşedintele Băsescu a venit ca invitat al Partidului Popular European, iar premierul s-a întâlnit cu liberalii europeni.

Băsescu a decolat ieri cu întârziere după ce aeronava prezindenţială, un Boeing 707, a avut o problemă tehnică. Delegaţia a plecat după o oră cu un avion de rezervă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite