Tăriceanu: CAS-ul se va reduce la 30%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contribuţiile la asigurările de sănătate se vor reduce cu 10 procente până la 30 %, iar firmele care angajează şomeri vor primi o mie de euro pentru fiecare muncitor, a declarat primul ministru Călin Popescu Tăriceanu care a prezentat un plan de investiţii pe patru ani.

"Am considerat că este necesar ca Guvernul să prezinte un plan bine articulat de creştere de locuri de muncă şi de creştere economică." a declarat primul ministru.

Guvernul a elaborat un program care vizează oamenii, firmele şi sistemul bancar. Suma investiţiilor prevăzute pentru acest plan se ridică la10 miliarde de euro în următorii patru ani.

Contribuţiile sociale vor scădea până la 30%, astfel românii vor beneficia de mai mulţi bani. "Vom ajunge astfel la una dintre cele mai scăzute contribuţii sociale din Europa", a declarat Tăriceanu.

Totodată, impozitele pe dividende nu se vor mai percepe dacă banii obţinuţi pe acestea vor fi reinvestiţi.

Potrivit planului, începand cu 1 ianuarie 2009 va fi acordat un bonus de 5% pentru toţi cei care îşi plătesc impozitele la timp. Bonusul fiscal va fi acordat atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.

Guvernul va investi 220 de milioane de euro pentru construcţia de locuinţe sociale.

Facilităţi pentru firmele care angajează şomeri

Firmele care angajează români rămaşi şomeri mai mult de trei luni de zile vor primi o mie de euro pentru fiecare muncitor.

Guvernul va acorda 3 miliarde de euro pentru investiţiile care creează locuri de muncă.

Fondurile de garantare a creditelor pentru IMM-uri vor fi capitalizate suplimentar cu 100 milioane de euro anual.

Executivul va înfiinţa o structură care va avea responsabilitatea de a monitoriza proiectele finanţate din fonduri europene.

Premierul Tăriceanu a mai afirmat că va majora capitalul social al CEC cu 250 de milioane de euro în scopul finanţării IMM-urilor şi investiţiilor în agricultură.

Miercuri a avut loc o şedinţă de guvern, urmată de o întâlnire a premierului cu bancherii pentru a discuta despre efectele crizei financiare asupra sitemului economic românesc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite