Târgul de Paşte, eşec pentru organizatori şi negustori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prima ediţie a manifestării au venit doar trei firme, care însă n-au făcut vânzare

Doar trei din cele 20 de căsuţe au fost ocupate, una de către o firmă din Harghita şi celelalte de două societăţi din Târgu-Jiu.
Costul chiriei este de 70 de lei pe zi.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu, a declarat: ,,Este pentru prima dată când se organizează un astfel de târg cu specific de Paşte. Acesta a început de luni, dar doar unul singur a venit din prima zi, iar ceilalţi doi de joi. Târgul se va încheia deseară“. De la puţinele tarabe din centrul urbei se pot cumpăra obiecte din lut şi ceramică, obiecte de decor, coşuri împletite, jucării din pluş şi ouă de lemn.

Clienţi puţini

Cel mai bine vândute sunt ouăle din lemn, cumpărate de copii pentru a-i păcăli pe cei mari când ciocnesc de Paşte. Un ou din lemn costă 2 lei. Restul produselor se vând foarte greu. Pe zi ce trece sunt tot mai puţini clienţi.

„Noi am mai fost şi în alte oraşe, la Târgovişte, Braşov, dar parcă aici este cea mai slăbuţă vânzare. Nicăieri în ţară nu ne-a mers aşa rău“, a povestit Enique Cucucea, vânzător din judeţul Harghita.

Comercianţii veniţi aici spun că această lipsă de clienţi este cauzată de faptul că în această perioadă oamenii îşi programează banii pentru masa de Paşte şi nu pentru alte cumpărături.

„Oamenii vin, se uită şi pleacă. N-au bani de cumpărături de genul asta. Acum prioritate este mâncarea pentru masa de
Paşte“, a declarat Zsoltan Fekete, unul ditre cei trei comercianţi veniţi la Târgul de Paşte organizat de municipalite în centrul Târgu-Jiului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite