Comunicarea, studiată în şură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii de la o facultate din Târgu Mureş fac practică în fiecare vară în satul Vărgata.

Nu studiază agricultura, ci Comunicare şi Relaţii Publice, şi au găsit un mod inedit de a combina distracţia cu practica obligatorie pe care trebuie să o facă. Astfel, ei nu colaborează, aşa cum ar fi normal, cu trusturi media din oraş ci şi-au mutat, pentru trei zile, cartierul general în satul Vărgata.

„Studenţii se ocupă cu activităţi de cercetare şi, desigur, se şi distrează în cea mai mare parte a zilei", a declarat profesorul universitar Gagyi József, de la specializarea Comunicare şi Relaţii Publice.

Sătenii din Vărgata s-au obişnuit deja cu prezenţa studenţilor prin curţile lor. Amfiteatrele sunt înlocuite cu hambare, iar în locul băncilor rigide, studenţii şi profesorii se lăfăie pe baloţi de paie. Discuţiile se ţin la ceas de seară, după ce toată lumea termină cu treburile gospodăreşti. În timpul zilei, studenţii cutreieră satul în lung şi în lat, discută cu sătenii, dar nu se dau în lături să îi ajute în gospodărie.

Scopul este însă unul clar: căutarea de material didactic pentru tema seminariilor. „Eu am stat de vorbă cu o familie din apropiere, unde am încercat să aflu cât de mult le influenţează utilizarea internetului viaţa de zi cu zi. Luăm declaraţii, facem interviuri, dar ne şi distrăm", a spus Kovács Tamás, student în anul doi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite