Festivalul care încinge Ardealul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

84 de artişti şi trupe din şapte ţări susţin de azi până duminică zeci de  concerte pe cele patru scene amenajate la malul Mureşului. Peste 50.000 de petrecăreţi se vor afla în acest weekend la Peninsula, cel mai mare festival de muzică rock din Transilvania.

Trupe din România, Ungaria, Spania, Franţa, Marea Britanie, SUA şi Argentina vor concerta în acest weekend la Festivalul Peninsula organizat la Târgu-Mureş. Printre cele mai aşteptate spectacole se numără cele ale trupelor Korn, în premieră în România, Tricky, Noisia, Gorillaz Sound System, Phoenix, Omega, Europe, The Rasmus sau Dub FX, la care se adaugă DJ-ii Mark Knight, Fedde le Grande, SubFocus, Hernan Cataneo şi Above and Beyond, care vor mixa în Freedom Music Arena.

Organizatorii aşteaptă ca la festival să participe peste 50.000 de spectatori. Foarte mulţi vor sta cu cortul, pe toată durata evenimentului. Capacitatea campingului este de 1.500 de corturi, la care se adaugă 200 de locuri de parcare pentru rulote.

Pretenţii de vedete

Trupele invitate îi pun la încercare pe organizatori, cu liste care cuprind pretenţiile lor de pe scenă şi din spatele acesteia. Cei mai pretenţioşi sunt băieţii de la Korn. „Membrii trupei au cerut prosoape negre, atât în spatele scenei, cât şi în camera de hotel", a spus Camelia Lepeduş-Sisko, de la Biroul de Presă al festivalului. În ceea ce priveşte mâncarea şi băutura, nu au fost făcute solicitări extravagante. „Artiştii nu-şi doresc nimic ieşit din comun, n-au cerut nici măcar şampanie, ci doar bere, sucuri naturale sau apă plată.

Singura băutură mai neobişnuită este sucul de cidru, care a fost cerut de multe trupe", a mai spus Camelia Lepeduş-Sisko. Britanicul Tricky, pionierul muzicii trip-hop, le-a predat organizatorilor o listă de alimente. „Se află la o dietă specială, bazată pe fructe şi legume. Ne-a făcut o listă cu alimentele, iar printre acestea se numără carnea de miel, peşte, pui, dar şi castraveţi, roşii, broccoli, varză, cartofi şi usturoi.

Ca şi condimente, preferă sarea de mare", a mai precizat Camelia Lepeduş-Sisko. Alţi artişti au fost mai preocupaţi de calitatea efectelor speciale. „Trupa Gorillaz Sound System a cerut să fie întuneric atât pe scenă, cât şi la terasele din jurul acesteia, pentru a nu afecta proiecţiile video", a mai spus Camelia Lepeduş-Sisko.

Sport şi educaţie

Distracţia va fi la ea acasă şi în acest an la Târgu-Mureş, datorită sporturilor extreme sau inedite care vor putea fi practicate pe teritoriul festivalului Peninsula. Pe lângă deja-obişnuitul bungee jumping, organizatorii au pregătit o catapultă uriaşă, un taur mecanic, spaţiu pentru paintball, tenis de masă şi întreceri de fotbal pentru cei pasionaţi de sportul rege.În plus, la Peninsula Parks-au înscris 25 de organizaţii nonguvernamentale care vor derula programe educative: anti-drog, anti-SIDA şi ateliere de produse realizate manual pentru peninsulari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite