Târgu-Jiu: Dreptate post-mortem pentru Marcel Ţundrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape trei ani de la moartea sa, Marcel Ilie Ţundrea a fost declarat nevinovat, ieri, prin sentinţă definitivă, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Acuzat de omor şi viol, a petrecut 12 ani în închisoare, înainte de repunerea pe rol a procesului.

Marcel Ilie Ţundrea a fost arestat în 1992 sub acuzaţiile de omor şi viol, victima fiind o fată în vârstă de 13 ani, vecină cu acesta. Gorjeanul a susţinut de la bun început că nu este vinovat.

Procurorul Ion Diaconescu a decis însă trimiterea lui în judecată pentru omor deosebit de grav, iar instanţa de judecată a Tribunalului Gorj a hotărât în 1993 condamnarea lui Ţundrea la 25 de ani de închisoare.

Tot timpul, acesta a încercat să-şi dovedească nevinovăţia şi a cerut repunerea pe rol a procesului.

În 2004, procurorul Emil Moţa a decis efectuarea testului ADN. Rezultatele au indicat că nu Ţundrea a fost cel care a violat-o pe fată. Drept urmare, în primăvara lui 2004, Parchetul Gorj a admis cererea de revizuire a lui Ţundrea şi acesta a fost pus în libertate.

Procesul s-a reluat şi toate instanţele i-au dat câştig de cauză, dar Parchetul a făcut recurs şi astfel procesul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ianuarie 2007, Ţundrea a murit. Avocata acestuia, Liliana Clima, a continuat procesul şi l-a reprezentat pe Ţundrea la toate instanţele. „Mereu am crezut în nevinovăţia clientului meu. Este o achitare post-mortem şi o satisfacţie profesională".

Judecătorul Gheorghe Bistreanu, care l-a condamnat pe Ţundrea, a murit, iar procurorul Ion Diaconescu este acum pensionar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite