Avram, bănuit de crimele din satul lui Ţundrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După arestarea lui Marcel Ţundrea pentru violul şi uciderea Mioarei Gherasie (14 ani), în 1992, şi până în 1995, când a fost arestat pentru o altă crimă Gheorghe Avram, în Pojogeni au avut loc mai multe omoruri rămase cu autor necunoscut.

La mai puţin de doi ani după arestarea lui Marcel Ţundrea, o nouă crimă i-a îngrozit pe localnicii din Pojogeni. O bătrână de 84 de ani, din localitate, a fost găsită arsă, după ce fusese bătută crunt de o persoană a cărei identitate nu a fost descoperită până acum. Procurorul care s-a ocupat de caz a fost chiar Ion Diaconescu, cel care întocmit rechizitoriul în procesul lui Ţundrea. „Cazul Ecaterinei Diaconescu a rămas nesoluţionat. Autorii se ştiu, dar nu s-a mai lucrat în dosar de când am plecat eu", spune Diaconescu.

Dosare deschise

Şi procurorul Emil Moţa, cel care a solicitat revizuirea „cazului Ţundrea", confirmă: „Au fost mai multe infracţiuni de omor săvârşite în aceeaşi localitate, în perioada 1993-1994, foarte asemănătoare din unele puncte de vedere. Se efectuează cercetări în continuare şi sper să fie găsiţi autorii".

Despre caracterul asemănător al crimelor comise în Pojogeni în perioada în care Ţundrea era în arest, iar Gheorghe Avram în libertate, vorbeşte şi Ion Fugaru, fost poliţist. „Cazul Ţundrea a fost primul, apoi au urmat alte crime asemănătoare. A mai fost o fată din Comăneşti, victima unui viol. Ultimul a fost cazul lui Mircea Călescu, omorât de Avram. Cei doi erau vecini şi Mircea Călescu era mai liniştit, dar e posibil ca furia lui Avram să se fi manifestat şi din cauză că ştia ce avea pe conştiinţă. În timpul cercetărilor mi-am dat seama că este nevinovat Ţundrea, dar eu eram doar un pion", spune Ion Fugaru, viceprimar în Târgu-Cărbuneşti, fost ajutor de şef de post între 1991şi 1995.

Localnicii Încă se tem

Localnii din Pojogeni privesc cu teamă spre cătunul Comăneşti, unde locuieşte Gheorghe Avram. „Numai crime au avut loc în satul ăsta. Noi am ştiut foarte bine că nu Ţundrea e vinovat. Să plătească procurorul care l-a închis pe nedrept", spune Angela Arcuş, din satul Pojogeni. „Cinci crime s-au petrecut în doi ani, exact în perioada în care a murit şi Mioara. A mai murit una Florica a lui Terente, Cătălina Diaconescu, apoi băiatul ăsta Mircea, pe care l-a omorât Avram şi o altă fată din Comăneşti. Am înţeles că Florica ar fi fost omorâtă tot de Avram, care a recunoscut în puşcărie. A omorât-o, a trecut-o gardul şi a violat-o. Şi Cătălina a murit violată, iar apoi i-au dat foc. După ce Avram a intrat în puşcărie, nu s-a mai întâmplat nicio nenorocire în sat", a spus Nelu Popescu, localnic.

În timp ce Gheorghe Avram declară că anchetatorii nu şi-au făcut treaba, dacă nu au găsit criminalul, Ion Diaconescu, procurorul care a coordonat multe din anchetele efectuate în Pojogeni spune că nu are nicio vină pentru anii de închisoare făcuţi pe nedrept de Ţundrea: „Am acte oficiale oficiale care arată că am lucrat corect. Eu am făcut nişte propuneri, iar judecătorii au condamnat. De ce sunt eu mai vinovat decât ei?".

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite