Târgu Jiu: Update/Cadavrul unui copil, găsit la Rânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Jiu: Update/Cadavrul unui copil, găsit la Rânca
Târgu Jiu: Update/Cadavrul unui copil, găsit la Rânca

La doar câţiva kilometri de cabana Rânca a fost decoperit corpul neînsufleţit al unui copil. Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca acesta să fie trupul băieţelului de şapte ani dispărut acum mai puţin de o lună de la cabana Rânca.

Poliţiştii gorjeni au primit un apel la 112 prin care un bărbat anunţa că a găsit ramăşiţele unui copil, la o distanţă de 7 kilometri de cabana unde a fost cazat Constantin Velcev cu bunicii lui. Se pare că rămăşiţele au fost găsite de un bărbat care căuta zmeură.

Poliţiştii nu ştiu sigur dacă resturile identificate sunt ale copilului din Techirghiol. „A fost găsit un cadavru, pe Valea Dălbanului, la 7 kilometri de cabană. Deocamdată nu se ştie dacă este vorba de copilul dat dispărut în urmă cu trei săptămâni. 

A plecat deja o echipă la Rânca pentru a efectua cercetările în cauză. Echipa este condusă de către Salvador Caragea, şeful Inspectoratului de Poliţie. Noi bănuim că ar fi vorba de Constantin Velcev deoarece este singurul care a fost dat dipărut în zona respectivă“ a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj. 

Update/ Ora 18.00/„Probabil cadavrul a fost dus de animale“

Corpul copilului găsit mort la Rânca a fost dus la acea distanţă de către animale, cel puţin aşa consideră  Şeful Serviciului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. „Cu ocazia căutării lui Constantin Velcev, am fost foarte aproape de zona în care acest cadavru a fost descoperit. Nici în ruptul capului nu ne-am gândit că băieţelul s-ar fi apropiat de pârâu. Valea Dâlbanului este o zonă foarte împădurită. Nu cred că băiatul ar fi ajuns singur acolo. Resturile au fost duse lângă pârâu de către animalele sălbatice“. 
Toti angajaţii de la Salvamont Gorj au fost angrenaţi, timp de trei săptămâni, în căutarea lui Constantin Velcev.

Update/ Ora 19.30/ Rudele lui Constantin Velcev aşteaptă cu sufletul la gură informaţii de la poliţiştii care au mers în Rânca să identifice cadavrul.

Olga Velcev, mama lui Costi, a aflat în urmă cu două ore, de la televizor, că în Rânca a fost găsit cadavrul unui copil. Acesta se află la Constanţa împreună cu iubitul său Vasile Păduraru. „Olga este în stare foarte proastă după tot ce a auzit la televizor. Pe noi nu ne-a anunţat poliţia despre faptul că s-a găsit un cadavru, dar aşteptăm un semnal. Olga nu şi-a pierdut speranţa. Vrea să creadă că băiatul ei trăieşte“, a spus Vasile Păduraru.

Nadejda Arbuz, bunica lui Costi Velcev plânge într-una de când a auzit că resturile găsite în Rânca ar fi ale nepotului ei.  „Nu vreau să cred că este vorba de nepotul meu. Simt că trăieşte, aştept după el zi şi noapte. Am âncredere în poliţiştii de acolo de la Gorj pentru cî şi-au făcut treaba aşa cum scrie la carte“.

Update/ Cadavrul a fost găsit în zona Paltin de un cioban, Gheorghe Ciuroiu, de fel din Bumbeşti Piţic. Acesta se afla de două săptămâni la stână şi a dat peste rămăşiţele copilului în timp ce căuta zmeură. A încercat să sune imediat poliţia, dar neavând semnal a trebuit să caute un loc mai înalt, în care să funcţioneze telefonul şi a sunat la 112.

Ajunşi la faţa locului poliţiştii au găsit rămăşiţele de la brâu în jos ale unui copil. Ei spun că este vorba despre un băiat şi că are hainele despre care părinţii lui Costi Velcev spuneau că era îmbrăcat în momentul dispariţiei. Oasele găsite au fost trimise la Bucureşti, La Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, pentru teste.

Poliţiştii spun că mâine vor duce mamei lui Costi Velcev, la Techirghiol, bucăţi din hainele găsite pentru ca aceasta să confirme dacă i-au aparţinut fiului ei.

Mai citeşte şi:
Misiunea căutării lui Costi Velcev s-a încheiat
Minorul dispărut, căutat şi în bârlogul ursului
Târgu-Jiu: Costi Velcev, căutat de clarvăzători
Târgu-Jiu: Testul poligraf a arătat că bunicii copilului dispărut nu au minţit (UPDATE)
Constanta: Băiețelul din Techirghiol dispărut la Rânca, căutat cu disperare

Descoperirea a fost făcută de un bărbat. Potrivit Realitatea TV, animale au sfâşiat cadavrul micuţului.

Rămăşiţele nu au fost încă identificate.

Reamintim că băiatul de şapte ani,  Costi Velcev, a dispărut la 23 iulie în staţiunea Rânca. Încheierea căutărilor de mare anvergură au fost încheiate la 3 august, dar poliţiştii şi jandarmii gorjeni au continuat cercetările cu echipe de câte trei câini dresaţi special pentru găsirea de cadavre, de la Centrul Chinologic din Sibiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite