La Târgu Mureş, un apartament cu două camere costă 50.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentanţilor mai multor agenţii imobiliare din Târgu Mureş, preţurile vor înregistra creşteri normale, de 10-15% pe an. Astfel, în următorii patru-cinci ani, preţurile vor

Potrivit reprezentanţilor mai multor agenţii imobiliare din Târgu Mureş, preţurile vor înregistra creşteri normale, de 10-15% pe an.
Astfel, în următorii patru-cinci ani, preţurile vor ajunge, cel puţin în judeţ, la 75% din valoarea celor din Occident. "Impactul economic al aderării, cel puţin doi-trei ani, nu va fi mare. Transformarea economică a zonei va avea un salt moderat", consideră directorul unei agenţiei imobiliare. Acesta adaugă că, de anul viitor, orice român va putea accesa credite de la orice bancă europeană, în condiţiile în care dobânzile din România sunt încă ridicate. Mulţi români care lucrează în străinătate şi trimit bani în ţară vor prefera să îşi investească banii acolo, iar România va pierde sume importante, cumpărând inclusiv case sau apartamente", a atenţionat interlocutorul nostru. Apartamentele cu două camere variază între 32.000 şi 50.000 de euro, în funcţie de zonă, cele cu trei camere se vând cu sume cuprinse între 40.000 şi 60.000 de euro. Apartamentele cu patru camere sunt mai scumpe, în medie, cu 4.000-5.000 de euro faţă de cele cu trei camere, însă nu prea sunt cerute, fiindcă, cu aceşti bani, te poţi gândi deja să începi construcţia unei case. Agenţii imobiliari sunt însă convinşi că preţul apartamentelor vechi nu poate urca la infinit. Confortul e aşa cum e, instalaţiile sunt uzate, iar spaţiile verzi din jurul lor se împuţinează de la an la an. De aceea, la mare căutare sunt locuinţele din cartierele rezidenţiale nou-construite. Dovadă că există interes crescut pentru terenurile intravilane. În Târgu Mureş, preţul unui metru pătrat oscilează între 15 şi 100 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite