Târgu-Jiu: S-a sinucis din dragoste pentru profa de română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părăsit de profesoara cu care avusese o idilă, un tânăr de 19 ani a ales să moară într-un mod sinistru. Alexandru Popovici, din Târgu-Jiu, a pulverizat un spray insecticid într-o pungă pe care şi-a pus-o pe cap şi a strâns-o cu o curea.

Părinţii lui Alexandru Popovici au observat, miercuri seară, că tânărul nu mai iese din cameră, iar când au încercat să deschidă uşa, au constatat că era blocată. Cum băiatul nu dăduse niciun semn de viaţă, aceştia au fost nevoiţi să spargă uşa. L-au găsit pe fiul lor mort. Anchetatorii au reuşit să stabilească motivul care l-a determinat pe tânărul de 19 ani să se sinucidă.

„Au fost găsite mai multe însemnări în calculatorul lui în care îşi exprimă stările şi gândurile. Într-un mesaj scria că a încercat de mai multe ori să se sinucidă, în acelaşi fel. A avut o voinţă foarte puternică pentru că în orice moment putea să rupă plasa respectivă", a declarat Emil Moţa, procurorul de caz.

Medicul legist care a efectuat autopsia a rămas uimit de metoda folosită de Alexandru, declarând că numai un copil cu mintea diabolică ar fi mers până la capăt.

„Am avut o relaţie de scurtă durată"

Tatăl băiatului spune că a aflat abia miercuri seară că este vorba despre o decepţie în dragoste. „O iubea mult pe profesoara de română. Am înţeles din bilet că nu i-a mai lăsat împreună maică-sa ei. Ea era despărţită de fostul bărbat. Copilul nu a spus nimic. Era un băiat cuminte. Pe ea nu o ştiu şi nici nu vreau să o văd. Dacă o văd, o omor cu mâinile mele. A lăsat scris că pentru ea a făcut aşa ceva", ne-a declarat Daniel Popovici, tatăl lui Alexandru.

Ramona Mischie (25 de ani), profesoara pe care o iubea Alexandru, predă Limba şi literatura română la Grupul Şcolar General „Gheorghe Magheru", din anul 2008. Ea a recunoscut că a avut o idilă cu elevul său, dar spune că nu l-ar fi crezut în stare să se sinucidă. „Nu am crezut că o să se ajungă aici. Mă şantaja mereu şi mă urmărea până la şcoală. Recunosc că am avut o relaţie de scurtă durată. Pentru că mi-am dat seama că ceea ce eu credeam a fi iubire era de fapt milă.

Avea nevoie de cineva care să-l asculte pentru că era un singuratic. El făcuse o obsesie pentru mine. De aproape un an am vrut să rup această relaţie cu el, dar mă ameninţa că se sinucide. Au fost atâtea ameninţări de suicid, încât nu mai credeam în ele, pentru că a doua zi apărea la şcoală. Mă simt vinovată. Ar fi trebuit să dau dovadă de mai multă maturitate. Ar fi trebuit să-mi dau seama că e un copil cu probleme, dar nu am luat în serios", a declarat profesoara pentru ziarul „Gorj Domino".

Olimpic la informatică

Marius Buzera, directorul liceului unde a învăţat Alexandru Popovici, spune că băiatul a fost unul dintre cei mai buni elevi din şcoală: „El a fost olimpic naţional la informatică şi mai venea pe la şcoală, unde se ocupa de aranjarea unor site-uri. Nu ştiam că are o relaţie cu Ramona Mischie."

PRECEDENTUL RALPH

În mai 2007, un elev s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc din Capitală, din dragoste pentru altă profesoară de română. Bogdan Costache (19 ani), căruia prietenii îi spuneau Ralph, s-a sinucis după ce Corina Vasile, mai mare decât el cu opt ani, a rupt relaţia de iubire.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite