FOTO Poliţiştii comunitari, detectivii din gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O chitanţă sau un bon fiscal aruncat pe stradă ar putea duce la depistarea celor care depozitează deşeurile pe unde apucă.

FOTOGALERIE

Astfel, poliţiştii comunitari şi angajaţii firmei de colectare a deşeurilor din Târgu-Jiu caută prin gunoaie indicii. La munca de jos au trecut chiar şi directorul firmei de salubritate Polaris şi şeful Poliţiei Comunitare, care fac pe detectivii prin gunoaie.

„Doar aşa reuşim să-i găsim pe cei care aruncă gunoiul în mod ilegal. Facem acţiuni cu Poliţia Comunitară în locurile unde se aruncă nepermis şi căutăm prin gunoaie un bon fiscal. Apoi mergem la sediul firmei respective sau la adresa persoanei pentru a aplica amenzi. Ne dăm seama imediat, după atitudinea pe care o au şi după explicaţiile pe care le găsesc, dacă sunt în culpă sau nu. Amenda pentru persoane fizice este de 600 de lei, iar sancţiunea pentru persoane juridice este cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei", a declarat Luis Popa, directorul firmei Polaris.

Prinşi cu factura

După vreo zece minute de căutări în gunoaiele aruncate lângă un hipermaket, au găsit un plic cu facturi şi un număr de telefon. „O să sunăm să verificăm. Trebuie să aibă o justificare plauzibilă", a precizat Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, cel care este şi iniţiatorul acestui tip de acţiuni.Persoanele prinse cu „treburi murdare" au negat faptul că au fost sancţionate.

„Noi nu avem asemenea probleme şi nu am aruncat gunoiul nicăieri. Cred că este o informaţie falsă", susţine Ovidiu Nucu, directorul firmei Ovifrig Service, amendată de Poliţia Comunitară cu câteva mii de lei. Aproape 50 de tone de deşeuri depozitate ilegal se ridică săptămânal din Târgu-Jiu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite