Târgu-Jiu: Demisia profesoarei de română, refuzată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Mischie
Ramona Mischie

Ramona Mischie (foto) a recunoscut că a încălcat codul deontologic al profesorului şi că a avut o relaţie cu elevul său, Alexandru Popovici, care s-a sinucis din dragoste pentru ea.

Conducerea Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru" a ţinut însă secretă declaraţia.

„Declar pe propria răspundere că am încălcat codul deontologic al profesorului întrucât am depăşit limita prevăzută între elev şi profesor, având relaţii de prietenie cu unul dintre elevii pe care i-am avut la clasă. Acest elev mi-a atras atenţia în mod deosebit", a scris profesoara de română în document.

Andra Popovici, sora tânărului sinucigaş, s-a arătat surprinsă că nici după această declaraţie nu s-a luat decizia de excludere a Ramonei Mischie din învăţământ.

„A reuşit să obţină ceea ce şi-a propus. Ea a recunoscut că e vinovată ca să fie iertată. E o fată frumoasă şi situaţia fratelui meu s-ar putea repeta oricând. Ramona are dreptul să-şi continue viaţa, numai că nu trebuie să uităm că a greşit şi s-a plătit cu moartea, iar pentru asta trebuie să nu mai profeseze", a precizat Andra Popovici.

Reprezentanţii Inspectoratului spun că nu se va lua nicio măsură împotriva Ramonei Mischie. „Iniţial a vrut să-şi dea demisia.

I-am spus să nu facă aşa ceva pentru că nu e numai vina ei pentru sinuciderea tânărului de 19 ani", a spus Camelia Bibere, inspector general adjunct în cadrul ISJ Gorj. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite