Case construite din sticle goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meşterul Vasile Piscureanu şi-a construit două locuinţe unice în ţară din sticlele pe care le-a adunat în ultimii 14 ani. Vasile Piscureanu (57 de ani) a construit în curtea casei sale două clădiri din sticle. A început şi o casă cu mansardă din navete pline cu sticle pentru urmaşii săi.

Meşterul gorjean din comuna Jupâneşti a început să ridice diverse construcţii din sticle de diferite forme şi mărimi după ce s-a despărţit de soţia sa. A folosit până acum peste 10.000 de sticle. Prima construcţie a început-o în 1996, o casă în formă de sticlă, pe care a terminat-o într-un an. Locuinţa are cinci metri înălţime şi este racordată la energie electrică.

Mai citiţi şi:

300 de români pe zi vor rămâne fără slujbă

Guvernul a adoptat actul normativ privind şomajul tehnic

„După ce m-am despărţit de soţie, m-am gândit să fac acest tip de construcţii", spune Vasile Piscureanu. Bărbatul a adunat sticle timp de un an. A folosit la construcţie aproximativ 5.000 de sticle, 16 tone de nisip şi 67 de saci cu ciment. În interior a pus 22 de icoane, 22 de becuri, o masă rotundă şi nouă scaune, pentru musafiri. Uşa este luată de la un autobuz şi se deschide în două părţi.

„Aici mai stau cu prietenii la un pahar de vorbă. Vara, înăuntru este răcoare ziua, iar seara este cald. Amicii mei se simt foarte bine în casa din sticle", povesteşte meşterul.

Băutura curge din pereţi

Vasile Piscureanu a început construcţia unei alte clădiri, în formă de ploscă, în anul 2000. A finalizat lucrarea patru ani mai târziu. „Copiii mi-au spus că vor să stea ei în construcţia în formă de sticlă, fiindcă este mai tinerească. N-am avut încotro şi i-am lăsat pe ei. Aşa mi-a venit ideea să fac ceva mai pentru vârsta mea", îşi aminteşte bărbatul.

La noua casă a folosit 4.000 de sticle pe care le-a adunat de prin cârciumi. Plosca are o lăţime de 2,2 metri şi o lungime de 2,8 metri. Este dotată cu o instalaţie electrică şi 20 de becuri. „Aici îi mai cazez pe prietenii care vin la mine în vizită", spune Vasile Piscureanu cu mândrie.

Casa are un antreu, iar în interior se află un pat, o sobă, un televizor şi un aparat de radio. Meşterul a montat pe pereţi patru statuete prevăzute cu robinete care sunt legate la un butoi.

Tot pentru prietenii care vin în vizită. „Pun băutură în butoi şi apoi curge la robinet", explică Vasile făcând proba la una dintre statuetele cu forme exotice. Acum, gorjeanul lucrează la o casă cu mansardă din navete pline cu sticle pentru nepoţelul său.

Casele din sticle ar putea să nu reziste în timp, sunt de părere specialiştii în construcţii. „Eu nu am auzit de metoda aceasta de a construi. Când ridici o clădire, trebuie să faci nişte calcule de rezistenţă. Indiferent cât de mult nisip sau ciment foloseşti, trebuie să existe o concordanţă între materialele folosite, altfel se poate prăbuşi oricând", a declarat Vasile Purcel, inspector la Inspectoratul de Stat în Construcţii Gorj.

„E absurd să foloseşti sticla în construcţii"

Acesta spune că, fiind o locuinţă din mediul rural, nu intervine legea de calitate a lucrărilor în construcţii. Drept pentru care inspectorii nu pot verifica această construcţie.

„Sticla şi cimentul sunt două materiale care nu au de-a face unul cu altul. În plus, sticla nu aderă, este o absurditate să o foloseşti în construcţii. Păcat ar fi să vândă casele şi să cadă pe cineva nevinovat", a adăugat Vasile Purcel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite