Vocaţie de edil: şi secretară, şi tractorist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când e la birou, edilul trebuie să rezolve şi o parte dintre atribuţiile secretarei
Când e la birou, edilul trebuie să rezolve şi o parte dintre atribuţiile secretarei

Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti, este nevoit să lucreze cât pentru trei ca să acopere lipsurile din organigramă. Atribuţiile suplimentare nu-i permit edilului să plece din localitate pentru mai mult de trei zile, întrucât el întocmeşte certificatul de deces în cazul în care moare vreun localnic.

După reducerile de personal impuse de Guvern, la Primăria Turcineşti, judeţul Gorj, au fost restructurate patru posturi, aşa că fiecare angajat rămas în funcţie a trebuit să preia şi responsabilităţile foştilor colegi. Primarul Vasile Gogălniceanu (57 de ani) nu a făcut excepţie de la regulă. Gorjeanul îşi respectă titulatura de gospodar-şef, mai ales că acum face în plus munca de secretară, dar şi pe cea de şofer.

Edilul spune că, după restructurări a obţinut o derogare pentru a angaja un şofer pe microbuzul care transportă elevi şi pe tractorul care colectează gunoiul menajer. Numai că omul şi-a dat demisia, nemulţumit de volumul prea mare de muncă, aşa că Vasile Gogălniceanu urcă în cabina tractorului şi trece pe fiecare uliţă. Ultima dată l-a condus la o acţiune de salubrizare, transportând gunoiul menajer la groapa ecologică.

„Am luat permisul la categoriile C şi E când am terminat Liceul Agricol, pentru că era obligatoriu atunci. Consiliul Local a decis să desfiinţeze postul de şofer pe tractor. Atunci când este nevoie, mă urc eu la volan. Am şi deszăpezit într-o iarnă uliţele comunei cu tractorul", a povestit Vasile Gogălniceanu.

Nimeni nu moare fără ştirea lui

Primarul comunei Turcineşti este nevoit să se ocupe şi de întocmirea actelor de stare civilă, ţinând locul secretarei, care a intrat în concediu de maternitate în urmă cu un an şi jumătate.

„Colega va reveni la serviciu abia în vara anului viitor. Jurista i-a preluat o parte din atribuţii, mai puţin pe cele privind starea civilă. De atunci, eu mă ocup de întocmirea certificatelor de deces, de căsătorie şi de naştere, precum şi de alte acte şi transcrieri", explică primarul. Gogălniceanu spune că a completat în acest an 21 de certificate de deces şi opt de căsătorie.

Vasile Gogălniceanu trece cu tractorul pe fiecare uliţă pentru a aduna gunoiul menajer   Fotografii: Alin Ion



Cea mai mare problemă a primarului este că nu poate părăsi localitatea pentru mai mult de trei zile din cauza noilor obligaţii de serviciu. „Dacă se întâmplă să moară cineva, eu trebuie să eliberez certificatul de deces, ca să poată avea loc înmormântarea. Aşa că nu pot pleca prea mult din comună. Nu am mai avut concediu de şase ani", se plânge edilul, resemnat însă cu situaţia în care se află din cauza crizei.

"Consiliul Local a decis să desfiinţeze postul de şofer pe tractor. Atunci când este nevoie, mă urc eu la volan. Am şi deszăpezit într-o iarnă uliţele comunei cu tractorul."
Vasile Gogălniceanu
primar

Primăria caută şofer

Vasile Gogălniceanu are şansa să scape, de luna aceasta, măcar de o parte dintre atribuţiile suplimentare. Primăria Turcineşti organizează un concurs pentru ocuparea unui post de şofer cu normă întreagă. Noul angajat va conduce atât tractorul, cât şi microbuzul şcolar. În plus, edilul Gogălniceanu intenţionează să cumpere şi o maşină specială pentru transportarea gunoiului.

Vasile Gogălniceanu trece cu tractorul pe fiecare uliţă pentru a aduna gunoiul menajer
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite