Un băieţel de 4 ani, lăsat să moară cu zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de patru ani, aflat în grija asistenţilor sociali din Dâmboviţa, a fost ţinut două zile cu febră şi diaree şi a fost transportat la spital abia când a intrat în comă. Medicii de la Găeşti şi cei de la Spitalul de Urgenţă din Târgovişte nu l-au mai putut salva de la moarte.

Alexandru Stoica fusese adus la Centrul de Servicii Sociale pentru Copii cu Handicap Sever Găeşti, după ce a fost luat din îngrijirea unui asistent maternal.

Duminică-seara, băieţelul a ajuns aproape în comă la Spitalul din Găeşti. Asistenta şi îngrijitoarea de la Centrul de ocrotire au susţinut că Alexandru nu a prezentat niciun semn de boală.

Medicul pediatru Mihaela Şoloman ne-a declarat că, în toată cariera sa de peste 30 de ani, nu s-a confruntat cu un caz asemănător. Ea s-a îngrozit când a văzut în ce hal a ajuns copilul la spital, cu bronhopneumonie.

„Era terminat. Nici puls nu mai avea. Se afla în şoc hipo-volemic", spune dr. Mihaela Şoloman. Doctorul susţine că viaţa băieţelului ar fi putut fi salvată, dacă nu era adus atât de târziu. Se pare că semnele de boală ar fi apărut de sâmbătă, însă cadrele din Centru nu le-au dat importanţă.

„M-au sunat sâmbătă după-amiază. Mi-au spus că are diaree şi temperatură, iar eu le-am recomandat augmentin şi peste o oră să mă sune. Nu m-au contactat nici sâmbătă, nici duminică", declară dr. Daniela Toma. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite