„Spaima Fiscului“ se simţea hăituit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Dobre, tatăl unui patron dator Fiscului, care este bănuit că le-ar fi aruncat acid în faţă unor executori, s-a predat ieri. Învinuitul susţine că şi-a pierdut controlul pentru că inspectorii „veneau întruna“ să-i ceară bani.    

La o zi de la scandalul iscat în magazinul de piese auto al fiului său, Eugen Dobre (50 de ani) a venit la Poliţia din Târgovişte însoţit de un avocat. El este acuzat de trei executori fiscali că i-ar fi atacat în momentul când au vrut să pună sechestru pe bunurile din magazin. Bărbatul nu a făcut nicio declaraţie, însă avocatul său a spus că cel pe care îl apără nu a avut intenţia de a vătăma pe cineva.

"În fiecare zi se prezentau inspectorii ca să colecteze banii. S-a convenit ca în zece zile să prezinte situaţia contabilă a firmei şi să se achite acea sumă de bani, dar, la un moment dat, clientul meu s-a enervat pentru că veneau întruna. Nu ştiu de ce au mai venit să pună sechestru", a declarat Ion Stoichiţă, avocat în Baroul Dâmboviţa. El a adăugat că soluţia aruncată în faţă executorilor "nu este acid, ci lichid electrolitic".

În prezent, Eugen Dobre este acuzat de ultraj, pentru că cei trei angajaţi erau în exerciţiul atribuţiunilor de serviciu. „Cu toţii au depus plângere pentru ultraj. Pedeapsa este de la şase luni la trei ani de închisoare", a declarat comisarul Mihaela Savu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Plângere la DIICOT

Gheorghe Drăguţ şi Ion Băleanu, doi dintre executorii agresaţi



Unul dintre apropiaţii lui Eugen Dobre spune că, în mod sistematic, inspectorii fiscali veneau să-i ceară bani „pentru a-l lăsa să-şi desfăşoare activitatea în linişte".

„Am vorbit cu el şi îmi spunea că, din toamnă, a început să fie hărţuit de aceşti inspectori. Le dădea sume mari de bani numai ca să nu-i găsească nod în papură. A fost şi la DIICOT să le facă plângere şi cei de acolo i-au zis: «Spune dumneata la ce să încadrăm fapta asta, că noi nu ştim»", ne-a povestit Eugen, un prieten al lui Dobre.

Şeful Finanţelor Publice Dâmboviţa îşi apără angajaţii. „Nu are cum să-i ceară bani, pentru că dânşii erau de la Serviciul de colectare a datoriilor. S-au dus acolo ca să pună sechestru pe bunuri", ne-a spus Viorel Firică, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa.

"În fiecare zi se prezentau inspectorii ca să colecteze banii, iar clientul meu s-a enervat."
Ion Stoichiţă
avocatul lui Eugen Dobre

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite