Târg de produse tradiţionale în Copou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agricultori din tot judeţul vor scoate la vânzare produse culinare specifice zonelor de unde provin la „Târgul produselor tradiţionale” care se deschide, astăzi, de la ora 10.00 în Parcul

Agricultori din tot judeţul vor scoate la vânzare produse culinare specifice zonelor de unde provin la „Târgul produselor tradiţionale” care se deschide, astăzi, de la ora 10.00 în Parcul Copou.

„Evenimentul se va desfăşura la Casa de Cultură «Mihai Ursachi» şi se va deschide cu un seminar pentru întreprinzătorii care vor să afle mai multe despre procedura de înregistrare oficială a produselor tradiţionale”, explică Camelia Apetroaie, de la Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă din cadrul Direcţiei Agricole Iaşi.

Cei 40 de întreprinzători vor scoate la vânzare brânzeturi, produse de panificaţie precum turte şi plăcinte, dulceţuri şi preparate din carne, dar şi mâncăruri gătite precum sărmăluţele moldoveneşti. „Am invitat şi câţiva meşteşugari, care vor face demonstraţii de olărit şi vor expune spre vânzare oalele şi ulcele realizate manual”, adaugă Camelia Apetroaie.

Organizatorii spun că îi aşteaptă pe ieşeni în număr cât mai mare  la târg, mai ales că produsele sunt naturale şi, mai ales, ecologice. „Cred că e important să le dăm o mână de ajutor agricultorilor care vor să facă o afacere ecologică şi care, mai ales, vor să promoveze produsele tradiţionale”, afirmă Constantin Aruştei, directorul Direcţiei Agricole Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite