Tanga, învinsă de push-up

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creatorii costumelor de baie nu mai mizează pe expunerea feselor, ci pe bust. Au ieşit din tendinţe costumele cu slip tanga, iar cele într-o singură piesă nu mai sunt căutate. Puţini sunt însă turiştii care ţin cont de ce este sau nu la modă.

„Tendinţele sezonului vară 2009 se caracterizează prin foarte multă culoare”, explică designerul Liliana Ţuroiu Udrea.

„Toate marile case de modă folosesc în colecţiile lor nuanţe puternice de albastru, verde, turcoaz, orange, mov. Se poartă imprimeurile florale şi în cazul costumelor de baie.

De asemenea, sunt la modă materialele cu aspect metalic, griurile metalizate sau violetul satinat“, adaugă aceasta. O combinaţie în tendinţe este şi cea alb-negru, cu accente de roşu, turcoaz sau violet.

Trendul de la mall

Brandurile consacrate respectă aceste tendinţe. La Jolidon puteţi găsi costume în alb şi negru, dintr-o singură piesă sau din două, gri metalizat, auriu, mov, dar şi combinaţii îndrăzneţe de culori pe costume din materiale subţiri şi delicate, care să ofere confort şi să se usuce repede.

Cel mai bine se vând costumele în două piese, potrivit unui reprezentant al magazinului, în special cele cu sutiene cu push-up, şi foarte colorate. Preţurile pornesc de la 30 de lei şi depăşesc 150 de lei.

Costumele de baie marca Triumph au motive etno, culori intense, broderii şi imprimeuri. Doamnele pot găsi astfel de piese şi cu 60 – 70 de lei, dar şi cu 300 – 400 de lei, ba chiar mai scumpe dacă au pietre Swarovski.

Moda de bazar

Pentru turiştii din sudul litoralului însă, moda e dictată de modelele de costume chinezeşti pe care le găsesc în bazarele din staţiuni. Doamna Carmen, de 40 de ani, care are din 1996 un magazin în bazarul din Eforie Sud, spune că anul ăsta a vândut cel mai bine costumele negre. Şi fetele cele mai tinere şi mai slabe au fost cele care le-au cerut.

Doamnele mai în vârstă şi mai plinuţe au cu totul alte preferinţe. „Cer slip tanga”, spune ea, şi este nevoită să le explice că nu are tanga pentru această categorie de vârstă. Şi oricum, tanga nu se mai poartă anul acesta.

Vânzarea e la noroc

image

Combinaţiile de alb şi negru rămân la modă



Doamna Geta, 54 de ani, care are un magazin în acelaşi bazar, povesteşte de asemenea de doamne care se cred mai tinere decât ar trebui. „Sunt cât Palatul Telefoanelor şi vor tanga”, spune ea. Vânzătoarea încearcă să le sugereze un alt model, „dar nu v-ar veni mai bine altceva, un model mai puţin decupat?”, însă nu prea are cu cine să se înţeleagă. A avut şi o clientă care a cerut slip tanga pentru bărbaţi, pe care nu a putut-o servi, pentru că nu vinde aşa ceva.

Şi în bazar se găsesc costume de baie în culorile la modă, dar clienţii merg mai mult pe clasic – nuanţe de albastru sau de portocaliu. Din păcate însă, cumpărătorii sunt din ce în ce mai puţini, spun vânzătorii. Este unul dintre cei mai slabi ani, unul în care „vânzarea e la noroc”, deşi preţurile sunt chiar mai mici decât anul trecut - de la 15 la 40 de lei. În Mamaia e ceva mai scump, costumele de baie vândute în magazinele de lângă plajă costă între 15 şi 80 de lei. 

De unde e mai bine să cumperi

În mod normal, e de preferat să veniţi cu costumul de baie de acasă, pentru că l-aţi cumpăra mai ieftin decât pe litoral. Dar anul acesta este unul atipic, în care vânzătorii spun că au aceleaşi preţuri ca anul trecut, ba chiar mai mici. De asemenea, mallurile şi magazinele mari din Constanţa sau Mangalia au tot felul de reduceri de sezon la costume de firmă şi în tendinţe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite