Tânăra fugită de la mănăstire a fost găsită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Tănase a revenit printre măicuţe, dar va fi exclusă din viaţa monahală. Alexandra Tănase, fugită de la mănăstirea din Salva în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost găsită la o familie din zona Dumbrava.

Maica stareţă Emanuela Stavrofora a confirmat că Alexandra Tănase a fost adusă înapoi la mănăstire, dar a refuzat să comenteze cazul. Exasperaţi de aşteptare, părinţii care plecaseră deja spre casă,  s-au întors din drumul spre Sibiu pentru a-şi recupera fiica.
Aceştia sunt hotărâţi să nu o mai lase la mănăstire, confirmă şeful Departamentului de Investigaţii Criminale Bistriţa, Aurel Grama. De asemenea, se pare că tânăra va fi exclusă din viaţa monahală.

Suferea de o boală psihică

Alexandra Tănase era o tânără din Sibiu care venise la mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” din Salva în luna februarie. Înainte să ajungă aici, a stat la mai multe mănăstiri din judeţele Sibiu şi Maramureş. Sâmbătă seara, Alexandra a suferit o depresie.
Măicuţele au solicitat ambulanţa, însă, la sosirea acesteia, fata dispăruse în pădurea din apropiere. Conform datelor culese de poliţişti, aceasta nu era luată în evidenţă cu afecţiuni psihice, însă mai mulţi oameni din zonă au confimat că fata necesita tratament medicamentos pentru aşa ceva.
Gavrilă Bugnar locuieşte în vecinătatea mănăstirii şi le mai ajută pe măicuţe la treburile gospodăreşti. Pe Alexandra o cunoaşte din vedere şi au schimbat câteva vorbe. „Era o fată liniştită. A venit aici de prin februarie. Ştiu că avea ceva probleme. Mama ei spunea că nu şi-a luat medicamentele şi de aceea s-a întâmplat asta. Dar dacă e aşa, de ce au lasat-o la mănăstire şi nu au internat-o?”,  se întreabă  Gavrilă. Din ultimele date, se pare că părinţii fetei sunt decişi să o interneze într-un centru pentru tratarea bolilor psihice. Ionuţ Buliga este pictor de biserici şi de un an şi ceva pictează în biserica de la Mănăstirea  „Izvorul Tămăduirii” din Salva. Acesta locuieşte în mănăstire împreună cu maicile şi avea camera exact lângă cea a Alexandrei.

O viaţă mult prea austeră

El povesteşte că viaţa călugăriţelor de aici şi a tinerelor novice este una foarte austeră. Despre Alexandra spune că era o fată  frumoasă şi înaltă. Mă înţelegeam bine cu ea.  Ultima dată am întrebat-o «Ce ai, eşti supărată? A zis, nu, dar m-am săturat de bârfe». Atunci am înţeles că ceva nu e în regulă cu ea.
N-am văzut-o când am plecat, că eram în cameră. Am auzit odată zang, zang şi am aflat apoi că a fugit”, povesteşte pictorul.
Tânăra a dispărut  îmbrăcată cu hainele de novice, vestă neagră şi şorţul de bucătărie.  Pictorul mai spune că nu e prima dată când o tânără fuge de la mănăstire şi că recent, una dintre tinerele novice a fugit cu un deţinut dintre cei care lucrează la construirea noilor chilii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite