Japonia: Nou caz de rezistenţă a virusului gripei porcine la Tamiflu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul farmaceutic Roche a recunoscut joi existenţa unui al doilea caz în mai puţin de o săptămână de rezistenţă a virusului gripei porcine la antiviralul său Tamiflu, de data aceasta în Japonia.

"Am fost informaţi despre acest caz" de rezistenţă la Tamiflu, în Japonia, a spus un purtător de cuvânt, citat de Agerpres.

Este vorba despre o mamă al cărei copil a fost tratat cu Relenza, medicamentul grupului britanic GlaxoSmithKline (GSK). Femeia a primit preventiv Tamiflu, dar a dezvoltat o rezistenţă la medicamentul grupului Roche, a explicat purtătorul de cuvânt.

"Este absolut normal, pentru că 0,4% dintre adulţi dezvoltă rezistenţă la Tamiflu", a subliniat sursa, adăugând că acest nou caz nu schimbă cu nimic eficienţa medicamentului împotriva gripei porcine.

Danemarca a anunţat luni un caz similar. Un bărbat în contact cu o persoană bolnavă a primit tratament preventiv cu Tamiflu, însă a contractat virusul. Bolnavul a fost tratat apoi cu un alt antiviral.

OMS a spus totuşi miercuri că este vorba despre un "caz izolat" şi că îşi menţine recomandarea pentru Tamiflu şi Relenza.

În Danemarca a apărut primul caz de rezistenţă la tratamentul cu Tamiflu. În Mexic începe azi o reuniune internaţională dedicată evoluţiei pandemiei. Medicii canadieni au intrat în alertă după apariţia unor forme grave de gripă la persoane cu o sănătate solidă. Până acum, cazurile severe afectau doar persoanele cu o anume fragilitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite