Talibanii ameninţă cu noi atacuri dacă se organizează un nou tur de scrutin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Talibanii ameninţă cu noi atacuri dacă se organizează un nou tur de scrutin
Talibanii ameninţă cu noi atacuri dacă se organizează un nou tur de scrutin

Talibanii din Afganistan au ameninţat că vor lansa noi atacuri dacă se organizează un nou tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, relatează AFP.

"Nu vom permite organizarea paşnică a unui alt doilea tur. Ne vom intensifica atacurile împotriva procesului electoral şi vom face astfel încât aceste alegeri să fie un eşec. Respingem guvernul actual şi politica sa, mai ales procesul electoral", a spus Yusuf Ahmadi, un purtător de cuvânt al talibanilor.

Fostul ministru afgan de externe, Abdullah Abdullah a anunţat astăzi că se retrage din cursa pentru preşedinţie, lăsându-l singur în cursa electorală pe Hamid Karzai, actualul preşedinte afgan. Al doilea tur de scrutin va avea loc pe 7 noiembrie.

Scenariul unei posibile retrageri din cursa electorală a lui Abdullah Abdullah a fost făcut public de ministrul francez de externe, Bernard Kouchner, în urmă cu două săptămâni. Potrivit acestuia, o retragere a lui Abdullah Abdullah s-ar face în schimbul unor compensaţii - ar putea participa la stabilirea programului politic al viitorului guvern, i s-ar crea un statut legal de principal opozant politic. Ar putea primi, de asemenea, misiunea de a reforma statul afgan corupt şi ineficient - o cerere recurentă a occidentalilor - fiind un soi de "super-ambasador al preşedintelui", spunea Kouchner.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite