Un cutremur submarin loveşte estul Taiwanului, alertă de taifun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un cutremur submarin loveşte estul Taiwanului, alertă de taifun
Un cutremur submarin loveşte estul Taiwanului, alertă de taifun

Un cutremur submarin de o magnitudine de 5,2 s-a produs vineri dimineaţa la est de Taiwan, anunţă institutul geologic american, potrivit căruia nu s-a înregistrat nicio victimă sau pagubă materială.

Citiţi şi
Un cutremur de 6,3 grade s-a produs în largul coastelor Taiwanului
Cutremur în China: Un mort şi peste 300 de răniţi

Cutremurul a avut loc la ora locală 02.42 (21.42, ora României), iar epicentrul acestuia a fost localizat în mare, la 59 de kilometri est de Hualien, un oraş din estul Taiwan, potrivit Iol.co.za, care citează AFP.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 37 de kilometri, potrivit centrului geologic american.

Nicio alertă de tsunami nu a fost emisă imediat după producerea cutremurului.

Insula Taiwan, situată în apropiere de joncţiunea a două plăci tectonice, este adesea afectată de cutremure. Un seism cu magnitudinea de 7,6 s-a soldat cu aproximativ 2.400 de morţi în septembrie 1999.

Autorităţile de la Taiwan au emis, în schimb, o avertizare pentru al doilea taifun ce ameninţă să lovească pentru a doua oară pe acest an insula, şi care este aşteptat să aducă ploi torenţiale şi rafale de vânt înainte de a înainta către China.

Taifunul Molave, centrat la 360 km (223 mile) sud-est de Taiwan, este aşteptat să lovească insula la ora locală 3.00 (22.00 ora României), a avertizat Biroul Meteorologic Central, anunţă Reuters.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite