Seism cu magnitudinea de 5,7 grade în Taiwan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seism cu magnitudinea de 5,7 grade în Taiwan
Seism cu magnitudinea de 5,7 grade în Taiwan

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs joi la ora locală 05.32 în centrul Taiwanului, informează oficiali taiwanezi, potrivit Straits Times. Nu s-au raportat victime sau pagube materiale. 

Biroul meteorologic central a anunţat într-un comunicat că epicentrul cutremurului s-a situat în districtul Nantou din centrul Taiwanului. Institutul american de geofizică susţine că seismul s-a produs la o adâncime de peste 11 km.

Posturile locale de televiziune au difuzat imagini cu clădiri care se clătinau şi oameni care fugeau spre ieşiri. Circulaţia trenurilor a fost oprită în apropierea epicentrului cutremurului.

În Taiwan se produc frecvent cutremure, întrucât insula se află pe o falie seismică foarte activă din bazinul Pacificului.

  • Cel mai grav cutremur din istoria Taiwanului s-a produs în septembrie 1999, în apropiere de zona în care a avut epicentrul seismul de joi. Cu o magnitudine de 7,6 grade pe scara Richter, această mişcare telurică a provocat moartea a peste 2.400 de persoane şi distrugerea şi avarierea a circa 50.000 de clădiri.
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite