Taifunul Mirinae a lovit Filipine provocând mai multe pagube materiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taifunul Mirinae a lovit Filipine provocând mai multe pagube materiale
Taifunul Mirinae a lovit Filipine provocând mai multe pagube materiale

Taifunul Mirinae a atins arhipelagul Filipine în noaptea dintre vineri spre sâmbătă, provocând distrugerea unui pod, întreruperi ale alimentării cu electricitate şi noi ploi în ţara asiatică deja afectată de intemperii de la finele lui septembrie, relatează AFP, citând autorităţile locale.

Acestea din urmă nu au anunţat nicio victimă la stadiul actual, însă un bărbat a fost dat dispărut după ce coliba sa a fost luată de apele inundaţiilor.

O altă persoană a fost salvată în urma distrugerii unui pod de un râu umflat la Batangas, la sud de capitala Manila. Cel puţin o maşină a fost luată de apele râului respectiv, potrivit autorităţilor locale, care nu au fost în măsură să precizeze dacă autovehiculul avea şi pasageri.

Furtuna a provocat întreruperi ale alimentării cu electricitate în anumite cartiere din Manila şi în împrejurimile acesteia şi a pus la pământ numeroşi arbori, blocând unele rute de acces. Toate cursele aeriene, interne şi internaţionale, cu plecare sau sosire la Manila au fost anulate, notează AFP.

Mirinae a scăzut în intensitate după ce a atins provincia orientală Quezon spre miezul nopţii şi a traversat Luzon, principala insulă din arhipelag, îndreptându-se spre vest, în direcţia Mării Chinei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite