Atentat cu bombă în timpul vizitei lui Dmitri Medvedev în Tadjikistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentat cu bombă în timpul vizitei lui Dmitri Medvedev în Tadjikistan
Atentat cu bombă în timpul vizitei lui Dmitri Medvedev în Tadjikistan

O bombă a explodat joi seară în capitala fostei republici sovietice Tadjikistan, Duşanbe, în timpul unei vizite a  preşedintelui rus Dmitri Medvedev.

Potrivit agenţiei Central Asian News, a fost aruncată în aer maşina unuia din şefii poliţiei din Duşanbe, colonelul Said Davudov, parcată la intrarea în cea mai importantă piaţă din oraş, situată în sudul capitalei tadjice. Conform agenţiei citate, explozia s-a produs în momentul în care responsabilul tadjik a deschis portiera maşinii. Acesta s-a ales doar cu răni uşoare.

Incidentul a avut loc după încheierea convorbirilor între preşedinţii Tadjikistanului, Emomali Rahmonov, Rusiei, Dmitri Medvedev, Pakistanului, Asif Ali Zardari şi Afganistanului, Hamid Karzai.

Principala temă abordată în cadrul convorbirilor între cei patru şefi de stat la Duşanbe a vizat situaţia din regiune. În Tadjikistan, care a trecut în perioada 1990-2000 printr-un război civil, situaţia s-a deteriorat în ultimele luni: în noaptea de 25 spre 26 iulie în capitala tadjică au avut loc două deflagraţii puternice care nu au făcut victime în apropierea aeroportului internaţional şi a hotelului "Tadjikistan", iar la 18 iulie, trei persoane au fost reţinute sub suspiciunea organizării unui atac terorist.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite