Tablouri vechi, asortate cu pălincă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tablouri vechi, asortate cu pălincă
Tablouri vechi, asortate cu pălincă

Ploaia a ocolit şi cea de-a doua zi a târgului de toamnă de la Negreni, judeţul Cluj.

Printre norii de praf, numeroşii vânzătorii au căutat metode dintre cele mai originale pentru a-şi atrage miile de clienţi. În zona de „antichităţi”, pe la tarabe erau expuse spre vânzare, mai mult sau mai puţin vizibil, băuturi alcoolice.

„Antichităţile merg mai greu“

Elena Horvath este unul dintre vânzătorii de antichităţi, specializat pe tablouri. A venit din Oradea. Standul său are un afiş discret, tradus şi în limba maghiară: „Vând palincă”. Femeia spune că îşi completează veniturile obţinute din antichităţi, vânzând ţuica produsă de familia sa. „Ţuica este curată, de prune, depozitată în bidoane de plastic. Se poate gusta”, te întâmpină tânăra vânzătoare. Pentru clienţii mulţumiţi, se livrează în orice cantitate. Preţul este de 30 de lei litrul.

Clientul care vrea să cumpere ţuică este poftit în capătul cortului care adăposteşte tablourile, ferit de ochii curioşilor. Aici, pe o farfurioară sunt mai multe cu păhărele mici. Aroma este inconfundabilă, iar mărgelele pe care le face lichidul la gura sticlei îţi demonstrează calitatea. „Dacă antichităţile merg mai greu ca anul trecut, pălinca are totdeauna trecere. Şi pălinca este un fel de antichitate pentru turişti”, glumeşte vânzătoarea.

Vin şi mobilă veche

Nu departe, la alt stand cu antichităţi, trei sticle de plastic stau la vedere. Aici, ţuica este doar 25 de lei litrul şi e adusă din Bihor, cu o Dacie mai veche. Chiar dacă se expune mai mult, cu sticlele pe tarabă, vânzătorul nu este dispus să lungească vorba. „Gustaţi, dacă vă interesează”, spune el expeditiv. Tot în zona antichităţilor s-au strecurat şi alte băuturi printre tablouri şi mobilier de epocă. Un tânăr şi-a etalat mai multe sticle de vinuri spaniole. Ca să fie în ton cu marfa, vinurile au etichete din anii ‘70.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite