Tabloul lui Ion Iliescu, pe holul Prefecturii Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii prim-secretari ai Iaşiului au motive de bucurie. Radu Prisăcaru a decis să deschidă o inedită expoziţie permanentă pe holurile instituţiei. De la intrare şi pâna la cabinetul


Foştii prim-secretari ai Iaşiului au motive de bucurie. Radu Prisăcaru a decis să deschidă o inedită expoziţie permanentă pe holurile instituţiei. De la intrare şi pâna la cabinetul prefectului, orice vizitator va trece pe lângă tablourile foştilor şefi ai judeţului. Aici va putea fi văzut şi portretul fostului prim-secretar Ion Iliescu. Ultimul prim-secretar al Iaşiului, Maria Ghiţulică, a scăpat cum a putut din mâinile revoluţionarilor în decembrie 1989.
Ghiţulică a părăsit Iaşiul şi de atunci nu a mai revenit în oraş. Maria Ghiţulică şi Ion Iliescu vor fi invitaţi la inaugurarea expoziţiei de la Prefectura Iaşi. Radu Prisăcaru, iniţiatorul expoziţiei, spune că nu are nicio emoţie în cazul în care tabloul său va fi încadrat de figurile foştilor prim-secretari.
"Diferenţa dintre mine şi Ion Iliescu este doar de mentalitate", a declarat prefectul de 33 de ani despre fostul lider comunist al judeţului, ajuns la vârsta de 76 de ani.
Prim-secretarii Iaşiului, reabilitaţi
Galeria, care cuprinde tablourile foştilor prim-secretari şi prefecţi ai Iaşiului, va fi inaugurată în perioada imediat următoare. În biroul în care au lucrat şi în care a călcat de câteva ori şi Nicolae Ceauşescu, foştii prim-secretari comunişti şi prefecţii postrevoluţionari, social-democraţi, ţărănişti, liberali sau apolitici îşi vor strânge mâinile şi vor ciocni o cupă de şampanie, în amintirea vremurilor când tăiau şi spânzurau prin judeţ. Cei mai bucuroşi par a fi cei mai vechi angajaţi ai Palatului administrativ din Iaşi. Unii dintre ei, în prag de pensionare, lucrează în Palatul administrativ încă de pe vremea când judeţul era condus de Ion Iliescu. Singurii care au ceva rezerve faţă de expoziţie sunt revoluţionarii ieşeni. "Am dat tabloul lui Ceauşescu jos în decembrie 1989, ca la 17 ani să se pună tablourile foştilor secretari. Nu se poate aşa ceva", au declarat liderii organizaţiei "22 decembrie" din Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite