Alba: Taberele şcolare vor intra în circuitul turistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase tabere şcolare din judeţ vor trece de la Ministerul Tineretului şi Sportului în administraţia Consiliului Judeţean. Majoritatea taberelor funcţionează doar în perioada vacanţei de vară, iar în timpul anului şcolar sunt folosite ca internate şcolare.

În următorii ani taberele şcolare din judeţul Alba vor intra într-un circuit de dezvoltare turistică. Şase dintre cele opt tabere şcolare din judeţ, care au fost în administrarea Direcţiei Judeţeană pentru Tineret Alba, vor trece în administrarea Consiliului Judeţean Alba, la solicitarea Ministerului Tineretului şi Sportului. Este vorba despre taberele de la Roica, Gârda, Poiana Vadului, Albac, Şugag şi Abrud.

Vor să administreze toate taberele din judeţ

Consilierii judeţeni din Alba au fost de acord cu această măsură de descentralizare, dar pentru a putea fi preluate este nevoie de o Hotărâre de Guvern. Consilierii din Alba au solicitat, de asemenea şi administrarea celorlalte două tabere care nu au fost incluse în solicitarea Ministerului, cea de la Arieşeni şi cea de la Tăuţ. Taberele cu cea mai mare capacitate de cazare sunt cele de la Arieşeni şi de la Roica.


În fiecare dintre aceste tabere sunt disponibile câte 100 de locuri de cazare. De altfel, taberele de la Arieşeni, Roica şi Poiana Vadului sunt şi singurele funcţionale pe perioada de iarnă. „Noi sperăm să preluăm aceste tabere până la sfârşitul anului şi mai apoi să facem o evaluare. După aceea să putem să facem la fiecare dintre acestea investiţiile de care au nevoie pentru a ajunge la nivel european“, a spus directorul Direcţiei Tehnice, Dan Popescu, din cadrul Consiliului Judeţean Alba.

O singură tabără la capacitate maximă

Majoritatea taberelor funcţionează doar în perioada vacanţei de vară, iar în timpul anului şcolar sunt folosite ca internate şcolare. „În circuitul taberelor sunt înscrise doar taberele de la Arieşeni, Roica şi Poiana Vadului . Doar cea de la Arieşeni este autorizată şi pentru servirea mesei. La Roica există o cantină, dar nu a fost autorizată şi nu poate funcţiona pentru că nu are circuitele necesare“, a spus directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Alba, Dan Opruţa.

În celălalte tabere se pot face doar cazări ocazionale. Tabăra de la Abrud este nefolosită de mai mult timp, iar clădirea este acum în paragină. „După ce vom face evaluarea, vom vedea de cât timp este nevoie pentru a aduce aceste tabere la standardele normale. Noi dorim să le preluăm cât mai repede pentru a le include într-un an, doi într-un program de dezvoltare turistică“, a mai spus Dan Popescu.

100
de locuri de cazare există în fiecare dintre taberele din Arieşeni şi Roica.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite