Tabere ecologice pentru copii la Căldarea Câlcescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zonă, vor fi refăcute marcajele traseelor turistice şi se vor monta hărţi

În taberele organizate la 155 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, copiii vor participa la diferite ateliere şi vor face alpinism şi drumeţii. Se vor întrece la concursul de tir cu arcul şi cu aer comprimat şi vor face exerciţii de orientare pe timp de noapte. „Nu am mers până acum într-o asemenea tabără. Am intrat în organizaţia «Tinerii Lupişori» a şcolii Nr. 10 din Râmnicu Vâlcea, în urmă cu un an. În această perioadă am participat numai la acţiunile care s-au făcut în oraş şi cam toate au fost de ecologizare. Sper ca anul acesta să merg şi eu în tabără“, spune Narcisa Mărgineanu, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Nr.10. 

Taberele se deschid pe 13 iulie

Copiii vor merge în tabără, în cadrul proiectului „Junior Ranger - Activităţi de educaţie ecologică a copiilor şi tinerilor în rezervaţia naturală Căldarea Câlcescu din munţii Parâng“. Proiectul a fost lansat aseară în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnic, în prezenţa elevilor din şcoală, a cercetaşilor vâlceni şi a „Tinerilor Lupişori“ de la Şcoala Nr.10. Valoarea proiectului este de 42.741 de lei, acesta fiind finanţat de MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat, Cercetaşii României, Centrul Local Râmnicu Vâlcea şi Şcoala Nr.10. „Ne-am adunat ca să lansăm acest proiect. În cadrul acestuia vor fi organizate tabere ecologice şi vor fi refăcute cele două trasee turistice din zona lacului glaciar Câlcescu. În partea dinspre Petroşani, la intrarea în rezervaţie vom instala două porţi, vom monta hărţi cu traseele turistice şi vom ecologiza zona. Această arie protejată se află în custodia noastră şi răspundem de ea. În zonă se ajunge doar cu piciorul“, a spus Jany Lalu, preşedintele Cercetaşii României - Centrul Local Râmnicu Vâlcea.

Grupuri de minim 30 de elevi

Taberele se vor deschide pe 13 iulie, fiecare grup trebuind să aibă minimum 30 de elevi şi maximum 50. Centrul de cercetaşi le va pune tinerilor la dispoziţie corturi şi butelii mici de aragaz cu care să gătească. Drumul şi masa vor fi gratuite pentru copii. Până în prezent şi-au mai anunţat prezenţa în tabără şi copii din Tulcea, Bucureşti, Alba Iulia şi Târgu Mureş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite