Tabără despre scandalul florilor din Olanda: Nu este un şantaj, sunt colegi olandezi care merg prea departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Tabără, ministrul agriculturii
Valeriu Tabără, ministrul agriculturii

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, afirmă că nu este vorba despre un şantaj în scandalul florilor din Olanda, în contextul în care Haga se opune aderării României la Schengen.

Oficiali olandezi în Parlamentul European au afirmat că este vorba despre un şantaj, în contextul în care ţara lor se opune aderării României la Spaţiul Schengen.

"S-ar zice că vama română sau chiar şi cea bulgară funcţionează perfect când este vorba de lalelele olandeze… Mie mi se pare că s-a pornit un « război al lalelelor »", a declarat în cursul dimineţii eurodeputatul socialist Thijs Berman. Vezi aici detalii!

Într-un interviu acordat RFI, ministrul Agriculturii a respina acuzaţia de şantaj.

"Chestiunea nu este legată de nu ştiu ce declaraţie a colegilor noştri olandezi, e vorba de o chestiune de procedură, pe care o facem, pentru ceea ce înseamnă protecţia teritoriului naţional de anumiţi agenţi patogeni. Suntem în verificare şi o să vedem care este situaţia. Dar în acelaşi timp cred că sunt şi alte probleme legate de documente de însoţire, de paşapoarte, de mai multe lucruri, se pare... Vreau să le spun celor doi colegi parlamentari olandezi că fac parte din Parlamentul României din 1990 şi aş fi putut spune la fel, că primim din Olanda extrem de multe, multe chestiuni, de recomandări ca mod de a vota anumite legi, dar nu mi-am permis niciodată să spun că Olanda sau cineva şantajează şi nu cred că se poate pune problema aşa", a afirmat Valeriu Tabără.

Ministrul Agriculturii a menţionat că speră ca până miercuri dimineaţă să primească rezultatele finale ale analizelor.

 Mai multe tiruri cu flori şi seminţe din Olanda au fost blocate la graniţă în ultimele zile.

Toate transporturile de seminţe şi flori din Olanda  sunt verificate în toate vămile din ţară, în contextul în care există suspiciunea că acestea ar fi purtătoare ale unor bacterii, iar din ele au fost prelevate probe pentru analiză, până la primirea rezultatelor transporturile fiind blocate.

Olanda  a anunţat vineri că se va opune în continuare aderării României şi Bulgariei la Schengen. "S-a decis în Guvern că vom continua să ne opunem intrării României şi Bulgariei", a declarat Elaine de Boer, purtătoarea de cuvânt a ministrului olandez al Imigraţiei, Gerd Leers. "Nu vom aproba nici măcar intrarea parţială", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite