Ştirile TVR au şef cu interimat etern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Ştiri a postului public de televiziune are un director „temporar“ de un an şi nouă luni. Simona Pătruleasa la ştirile de weekend şi difuzarea unui interviu cu un lider PSD cu o zi înainte de alegerile europarlamentare au creat tensiuni între jurnaliştii TVR.

Mai citeşte şi:
Simona Pătruleasa, cu un picior în TVR?
TVR 1 a mutat ştirile  şi a pierdut audienţa
Cum se împarte bugetul TVR pe anul 2009

În ultimele zile, în TVR arde un foc mocnit. Mai mulţi angajaţi ai postului public de televiziune şi-au arătat nemulţumirea faţă de activitatea Mădălinei Rădulescu, şefa Direcţiei Ştiri din cadrul TVR. Angajaţii au fost revoltaţi mai ales de cele două evenimente care au avut loc de curând la postul public.

CNA a somat TVR pentru că, în ziua de dinaintea alegerilor europarlamentare, când se încheiase campania electorală, postul a difuzat intervenţia vicepreşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în cadrul Telejurnalului.

În plus, decizia aducerii Simonei Pătruleasa la pupitrul Telejurnalului de weekend a deranjat mai mulţi angajaţi ai postului public, în frunte cu Mihai Rădulescu, prezentatorul ştirilor de la sfârşit de săptămână.

Prin apelul lansat la începutul săptămânii de jurnaliştii din TVR, aceştia solicitau organizarea unui concurs pentru aducerea unui şef în cadrul Direcţiei Ştiri, post pe care Mădălina Rădulescu îl ocupă interimar de un an şi nouă luni.

Alexandru Sassu nu comentează

Apelul a fost semnat de 16 jurnalişti. Întrebat despre motivele pentru care TVR nu a organizat concursuri pentru alegerea unui director permanent al departamentului, Alexandru Sassu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune nu a dat niciun răspuns.

image

Alexandru Sassu, director general al TVR, a numit-o în funcţie pe Mădălina Rădulescu în 2007

Contactată de „Adevărul“, Mădălina Rădulescu a spus: „Sunt 15 angajaţi şi un colaborator din 110, care au semnat acel memoriu. Nu sunt reprezentativi, după părerea mea“. 

De altfel, în birocraţia TVR, conducerea a reuşit să găsească un tertip pentru a evita organizarea de concursuri: încheierea de contracte pe o perioadă limitată pentru ca, după aceea, să le prelungească la nesfârşit. Lucru pe care administraţia l-a făcut şi în cazul Mădălinei Rădulescu, căreia managementul i-a reînnoit contractul de interimat periodic.

Mădălina Rădulescu a fost pusă în această funcţie în octombrie 2007. La momentul respectiv, şefa departamentului era Rodica Culcer. Aceasta a fost înlăturată de la conducerea departamentului printr-o decizie a Consiliului de Administraţie al TVR, care a hotărât reorganizarea Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport. În urma deciziei, Culcer a rămas şef, dar fără a mai avea putere decizională.

image

Rodica Culcer, director Direcţia Emisiuni Informative şi Sport, a fost transferată forţat


Mădălina Rădulescu a fost numită, iniţial, în funcţia de director interimar pentru o perioadă de 30 de zile, urmând să fie organizat un concurs. Acesta a avut loc abia în luna februarie 2008, când au participat Bogdan Ficeac, Mura Frânculescu şi Sorin Bejan, însă nu a fost ales niciun câştigător. Mădălina Rădulescu a refuzat atunci să-şi depună candidatura, motivând: „La momentul respectiv nu am crezut că este cazul să mă înscriu“.

Din acel moment însă nu s-a mai organizat absolut niciun concurs. Mădălina Rădulescu a lucrat înainte ca redactor-şef al Departamentului Ştiri din TVR.

Cine este Mădălina Rădulescu

Înainte de 2004, Rădulescu a lucrat în trustul lui Voiculescu ca şef peste corespondenţii de la Antena 1.

În 2004, aceasta a venit în TVR şi a fost angajată pe funcţia de redactor-şef al Departamentului Corespondenţi din TVR.

În octombrie 2007, Mădălina Rădulescu a fost pusă în funcţia de director interimar al Direcţiei Ştiri, pentru o perioadă de 30 de zile. Însă, un an şi nouă luni mai târziu, a rămas pe aceeaşi funcţie... interimară. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite