TPI reduce pedeapsa fostului general bosniac Dragomir Milosevici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie a redus la 29 de ani pedeapsa cu închisoarea împotriva fostului general sârb bosniac Dragomir Milosevici, condamnat în 2007 la 33 de ani de detenţie pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii în timpul asediului oraşului Sarajevo, transmite AP.

Milosevici a comandat din august 1994 până la sfârşitul războiului din Bosnia, în noiembrie 1995, corpul Romanija al armatei sârbilor din Bosnie, care a controlat blocada asupra capitalei Sarajevo. El a fost condamnat la 12 decembrie 2007 pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii.

Camera de Apel reduce pedeapsa dlui Milosevic la 29 ani de închisoare, a declarat judecătorul Fausto Pocar.

Citiţi şi:


Instanţa l-a achitat pentru trei bombardamente împotriva populaţiei civile din Sarajevo, dar a apreciat că Dragomir Milosevici, în vârstă de 67 de ani, rămâne responsabil în calitate de comandant militar. Apelul înaintat de Milosevic s-a judecat într-o singură şedinţă, la 21 iulie, avocaţii cerând achitarea, iar procurorii, închisoarea pe viaţă.

  • În cele 44 de luni ale asediului asupra oraşului Sarajevo, au murit aproximativ 10.000 de civili, dintre care 1.500 de copii.
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite