UPDATE: Syda renunţă la postul de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Syda şi EBA sunt împreună de aproape un an
Syda şi EBA sunt împreună de aproape un an

Iubitul Elenei Băsescu, Bogdan Ionescu, zis şi Syda, a renunţat la postul de la Paris de secretar economic III la Ambasada României de la Paris. Într-un comunicat de presă, Ionescu anunţă că a fost supus unui linşaj mediatic şi că demisionează din funcţia ocupată la Ministerul Economiei.

UPDATE:  Bogdan Ionescu, iubitul Elenei Băsescu, a anunţat că renunţă la funcţia ocupată în Ministerul Economiei. Înt-un comunicat de presă, Syda spune că "am fost supus unui linşaj mediatic" şi demisionează din postul de secretar economic III.

"Consider că imaginea pe care mi-au făcut-o diverse tabloide nu corespunde realităţii", spune Bogdan Ionescu în comunicatul trimis.

Posturile de secretari economici de pe lângă ambasadele României în străinătate fac parte din reţeaua externă a Ministerului Economiei. La nivelul instituţiei există un regulament intern (publicat pe site-ul propriu) care stabileşte condiţiile şi criteriile de selecţionare pentru aceste posturi.

Vezi aici care sunt atribuţiile secretarului economic III la Biroul de promovare comercială şi economică din cadrul Ambasadei României în Franţa.

Documentul prevede la punctul II, litera q, că, „în vederea numirii la post în exterior", personalul selecţionat din Ministerul Economiei trebuie să aibă o vechime de minim 6 luni în minister. Or, potrivit relatărilor apărute în presă, iubitul Elenei Băsescu s-a angajat în Ministerul Economiei la data de 5 martie, iar la nicio lună, adică în data de 22 martie, a participat la concursul pentru ocuparea postului de secretar economic III la Ambasada din Paris.

Comunicat evaziv al Ministerului Economiei

Biroul de Presă al Ministerului Economiei, citat de Mediafax, a confirmat că Bogdan Ionescu a obţinut postul în urma concursului din data de 22 martie. În plus, comunicatul de presă postat pe site-ul Ministerului Economiei nu infirmă că Ionescu a devenit angajatul instituţiei începând cu data de 5 martie.

Dealtfel, comunicatul nu aduce precizări referitoare la situaţia lui Bogdan Ionescu, ci se rezumă la generalităţi. „Ocuparea posturilor din reţeaua externă a Ministerului Economiei se face în conformitate cu prevederile legale (...) precum şi cu regulamentele interne privind recrutarea şi selectarea personalului din cadrul Birourilor de Promovare Comercială şi Economică", se spune în comunicat.

În acelaşi text se mai menţionează că „anunţarea selecţiei pentru ocuparea posturilor din reţeaua externă a Ministerului Economiei s-a făcut în conformitate cu prevederile regulamentelor interne de recrutare şi selecţie, prin afişare la toate sediile instituţiei".

O altă condiţie pentru ocuparea unui post de secretar la ambasadele României impune obţinerea avizelor din partea MAE şi ORNISS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat). Certificatul ORNISS este necesar deoarece diplomatul va avea acces la informaţii clasificate. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, Cerasela Pătrăşcanu, nu a putut să ne ofere lămuririle necesare cu privire la situaţia lui Bogdan Ionescu. Nici acesta şi nici ministrul Economiei, Adriean Videanu, nu au putut fi contactaţi pentru precizări.

În 2007, Bogdan Ionescu a deţinut pentru scurt timp funcţia de consilier ministerial la Ministerul Integrării, condus pe atunci de democrat-liberala Anca Boagiu.

Din Dorobanţi la Paris

Bogdan Ionescu, alias Syda, şi Elena Băsescu formează un cuplu de aproape un an. Îşi consumă povestea de amor peste hotare, în locuri exclusiviste, departe de cluburile din Dorobanţi. În vârstă de 30 de ani, Syda este cunoscut ca un „devorator" de femei frumoase şi celebre, printre cuceririle sale numărându‑se Alexandra Dinu şi Lili Sandu.

Elena Băsescu (31 ani) a mai trăit o poveste de dragoste cu Andrei, fiul lui Viorel Hrebenciuc. Despre tatăl lui Syda, Gheorghe „Bebe" Ionescu, presa a scris că a deţinut funcţia de director general al FPS în perioada în care actualul ministru al Economiei, Adriean Videanu, devenea proprietar al Marmosim. Unele ziare au susţinut că Ionescu senior este văr cu Videanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite