Povestea Svetlanei Alliluyeva, fiica lui Stalin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Svetlana Alliluyeva, născută la 28 Februarie, 1926 la Moscova, in Uniunea sovietică, e poate una dintre cele mai controversate figuri ale perioadei staliniste. A fost singura fiică a marelui dictator Stalin şi a Nadezhdei Alliluyeva.

Datorită mediului în care a fost crescută şi constrângerilor de care a avut parte, Svetlana a încalcat regulile sovietice şi a plecat în India, fară ganduri de întoarcere în Uniunea Sovietică, iar în 1967 a evadat în America devenind cetăţean american.

Copilul dictatorului

Cunoscută şi ca Lana Peters, a fost singura fiica a lui Stalin, deşi au existat momente în viaţa ei când, poate, nu şi-ar fi dorit asta.

Svetlana vorbeşte deschis despre copilăria ei,în cartea sa “Tatăl meu, Stalin”. A fi fiica unui mare dictator nu este întotdeauna cel mai bun lucru. Svetlana a crescut departe de părinţii ei, fiind crescută de bonă, în casa de vacanţa a lui Stalin. A avut parte de o copilărie sumbră şi rece, mama ei Nadezhda Alliluyeva a murit în 1932, pe când Svetlana avea doar 6 ani. Stalin şi-a iubit fiica, însă a ţinut-o departe de el, crezând ca astfel o protejează. Caracterul dificil a lui Stalin a făcut ca Svetlana să creadă că acesta e vinovat de moartea mamei sale, şi să-l urască chiar dacă acesta îi era tată.

Citeşte articolul complet pe site-ul revistei "Historia".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite