Sute de vâlceni au luat cu asalt Bursa Locurilor de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta a fost insuficientă pentru numărul mare de şomeri veniţi în căutarea unei slujbe

Aproape 300 de şomeri vâlceni, din toate colţurile judeţului, au participat în această dimineaţă la Bursa Locurilor de Muncă, organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), la sediul Centrului regional de Formare Profesională din Râmnicu Vâlcea. Angajaţii AJOFM spun că pentru bursă au fost contactaţi 243 de angajatori, dar dintre aceştia nu au reuşit să participe decât 34. Prin agenţie s-au oferit 95 de posturi pentru muncitorii necalificaţi, 454 de locuri de muncă pentru persoanele cu studii medii şi doar 11 pentru cei cu studii superioare.

„Sper să reuşesc să găsesc ceva“

„Oferta nu este chiar pe măsura aşteptărilor. Am terminat Psihologia şi aş fi dorit să îmi găsesc de lucru în domeniu. Ar fi fost bine să găsesc şi orice altceva pe studii superioare, dar văd că nu se poate“, se plânge Dana Raţă, din Râmnicu Vâlcea.
Oferta s-a dovedit insuficientă şi pentru cei cu studii medii. S-au oferit locuri de muncă pentru vânzători, gestionari, operatori chimişti. „Am fost electrician 17 ani, iar acum am ajuns în şomaj. Până în noiembrie primesc şomajul, după aceea trebuie să îmi găsesc de lucru. Este destul de greu şi văd că sunt puţine locuri de muncă. Sper să reuşesc să găsesc ceva“, ne spune Dragoş Trăistaru, înainte de a păşi spre standurile angajatorilor. Cele mai multe oferte au venit din partea instituţiilor statului, printre care şase primării din judeţ şi Centrul Militar.

Printre cele mai căutate meserii au fost cele oferite de Centrul Militar Judeţean Vâlcea. Maiorul Constantin Măgădan, şeful Biroului de Informaţii şi Recrutare spune că în fiecare an, armata atrage tot mai mulţi tineri.

Cariera militară, un vis al tinerilor

„Anul acesta avem vacante 15 posturi de subofiţeri cu specialitatea muzică militară şi 30 de posturi în specializarea sanitar, laborant, farmacist. Desigur, la Centrul Militar se pot depune dosarele pentru înscrierea în învăţământul militar superior, unde există 500 de locuri. Armata mai angajează şi soldaţi pe bază de contract de muncă“, spune maiorul Măgădan. El mai afirmă că tinerii vin în număr mare să se intereseze de o carieră militară,
deoarece veniturile sunt mai substanţiale în acest domeniu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite