Sute de tineri au luat cu asalt Poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii vor să se înscrie la concursul pentru ocuparea unuia dintre cele 70 de posturi de subofiţer

Aproape 400 de băcăuani au năvălit peste poliţiştii băcăuani ca să se înscrie la concursul organizat pentru ocuparea a 70 de posturi de agenţi. Conducerera poliţiei băcăuane apreciază că până pe 10 aprilie, data la care se vor finaliza înscrierile, îşi vor depune dosarul aproape 1000 de candidaţi. „Ne bucurăm că sunt atât de mulţi doritori. Asta înseamnă că vor fi selectaţi doar cei mai buni. Să vedem câţi dintre ei vor rămâne până la examenul final, după ce trec de probele elimintatorii : vizita medicală şi proba de rezistenţă fizică”, ne-a spus Valerica Manole, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Bacău.


Înscrierile la concurs au început de doar trei zile, şi în fiecare zi curtea IJP este plină de tineri cu dosarele în mână. O parte dintre ei au trecut deja prin furcile examenului medical, probă eliminatorie în acest concurs. „Până acum au fost programaţi la vizita medicală 60 de concurenţi. Trei dintre ei au fost respinşi”, a mai precizat Manole.


Tinerii caută posturile pentru stabilitate


Deşi posturile scoase la concurs sunt pentru subofiţeri, cei mai mulţi dintre tinerii candidaţi au studii superioară. „Sunt în căutarea unui loc de muncă. Voi mai căuta dacă nu reuşesc aici, deşi mi-ar plăcea să lucrez la poliţie”, a apreciat şi Petronela Iacob, unul dintre zecile de tineri care aşteptau să se înscrie la concurs. „Se fac liste de aşteptare, ca pe vremuri. În fiecare zi se primesc cam 150 de dosare”, a precizat  un tânăr care tocmai intra cu dosarul la înscriere. Gabriel Nicodim speră ca de data asta să fie admis şi să stea doar temporar pe acest post.


„Am mai fost în decembrie şi am fost respins la vizita medicală. Eu sunt administratorul unei firme. Am terminat Dreptul şi, dacă voi lua examenul, voi viza o carieră de ofiţer”, a precizat tânărul. „Cum să nu fie atât de mulţi dacă situaţia economică e aşa cum e? Posturile la stat sunt cele mai sigure acum, iar aici iţi dau până şi haine cu care să te îmbraci”, a spus, râzând, unul dintre candidaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite