Sute de suceveni se relaxează pe gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulius Mall a inaugurat în această seară un ring de gheaţă la intrarea în centrul comercial.

Patinoarul, cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, este amenajat la baza turnului mare al centrului comercial. Denumit „Ice Dream”, al doilea ring de gheaţă din Suceava, va fi deschis zilnic între orele 10.00 şi 22.00.
„Cei care vor dori să patineze aici vor plăti o taxă stabilită în funcţie de grupa de vârstă şi intervalul orar în care vor merge la patinoar. Cel mai ieftin bilet, pentru copii, elevi şi studenţi, va fi de 4 lei, iar cel mai scump de 8 lei”, a declarat Alina Stredie, purtător de cuvânt al Iulius Mall Suceava. Conducerea centrului comercial a achiziţionat 400 de perechi de patine noi. Fiecare pereche poate fi închiriată la preţul de 3 lei, pe durată nelimitată.
Ringul de gheaţă are o capacitate de 200 de patinatori şi va rămâne deschis până la începutul lunii martie. „Voi merge cu siguranţă să văd cum arată patinoarul de la mall pentru că-mi place mult să mă dau pe gheaţă. Este bine că în Suceava există o alternativă pentru cei care îndrăgesc acest sport”, ne-a declarat Gabriel Ştefura, informatician. Investiţia anunţată de conducerea Iulius Mall pentru amenajarea patinoarului s-a ridicat la 500.000 euro. Instalaţia de răcire, proiectarea şi amenajarea ringului de gheaţă au fost realizate de către o echipă de specialişti germani. Festivitatea de lansare a „Ice Dream”, mediatizat drept un patinoar ultramodern, va fi animată cu muzică de club de către invitatul special, DJ Sean Jay Dee.  Zeci de suceveni merg zilnic să patineze la patinoarul deschis încă din noiembrie, pe strada Universităţii, vis-a-vis de sediul Poliţiei Rutiere.
Pentru 90 de minute de distracţie pe gheaţă, pasionaţii acestui sport plătesc între 4 şi 7 lei. Tariful pentru închirierea unei perechi de patine variază între trei şi cinci lei. „Îmi place foarte mult acest sport, pentru că patinez încă de la 5 ani. Gheaţa e perfectă. Aş merge şi la alte patinoare din Suceava, dar celelalte nu funcţionează”, ne-a spus Andrada Găluşcă, elevă.
„De doi ani, patinoarul beneficiază de instalaţie frigorifică nouă, pe bază de freon. Calitatea gheţii este mult mai bună, dar am decis să păstrăm biletele la acelaşi preţ ca în ultimii doi ani”, a declarat Radu Ciubotaru, administratorul patinoarului artificial din Suceava. Principalul ring de gheaţă al oraşului, lung de 60 de metri şi lat de 30, găzduieşte periodic meciurile de hochei ale echipei CSM Suceava sau concursuri de patinaj viteză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite