Ploişti: Sute de şcoli nu au aviz sanitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploişti: Sute de şcoli nu au aviz sanitar
Ploişti: Sute de şcoli nu au aviz sanitar

Mai grav este că, din aceste unităţi, peste 100 nici nu vor primi această autorizaţie, din cauză că nu dispun de apă curentă, fiind dotate doar cu dozatoare de apă

Cu numai câteva zile înainte de începerea noului an şcolar, în Prahova, din cele aproximativ 900 de unităţi şcolare, peste 250 nu au până în acest moment autorizaţie de funcţionare, potrivit unei raportări a Inspectoratului Judeţean Şcolar (ISJ) Prahova şi a Prefecturii Prahova.

Din aceste şcoli, 132 nici nu vor putea fi autorizate, din cauză că nu dispun de o sursă curentă de apă potabilă. În aceste locaţii au fost achiziţionate dozatoare de apă, şcolile putând funcţiona cu autorizaţii provizorii. Un număr de 73 de şcoli sunt în acest moment în curs de reabilitare.

„Spaţiul destinat studiului în aceste şcoli este pregătit pentru noul an, însă unităţile figurează ca fiind în reabilitare, pentru că se mai fac încă anumite lucrări în alte spaţii decât cele foloste de copii”, explică inspectorul general Nicolae Anghelescu din cadrul ISJ Prahova.


Elevii învaţă la căminul cultural
Cele mai grave situaţii sunt întâlnite în câteva localităţi prahovene, acolo unde elevii şi preşcolarii vor fi nevoiţi să înceapă cursurile la 15 septembrie în alte locaţii decât cele în care ar trebui.

De exemplu, copiii de la Grădiniţa Măneşti, vor face cursurile la Căminul Cultural din Măneşti, în timp ce preşcolarii Grădiniţei Lapoş vor merge şi ei la căminul cultral din localitate.

Elevii încrişi la Şcoala cu clasele I-IV din Sângeru sunt nevoiţi să înceapă cursurile la Şcoala de Arte şi Meserii, iar copiii Grădiniţei Bălţeşti vor studia la Şcoala de Arte şi Meserii, din localitate.

Situaţie similară
Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la Grădiniţa din Ştefeşti, unde preşcolarii sunt nevoiţi să meargă pentru cursuri la Şcoala cu clasele I-VIII din comună, dar nici copiii din Dumbrava nu vor începe anul şcolar la grădiniţa din localitatea lor, ci la Şcoala Generală Plopeni Sat.

Grădiniţia numărul 1 din Bătrâni, îşi aşteaptă şi ea preşcolarii la Şcoala cu clasele I-VIII din localitate.

Puţine şcoli sunt gata până acum
Din totalul celor peste 200 de instituţii de învăţământ neautorizate până în prezent, numai ieri au fost depuse, la Autoritatea de Sănătate Publică Prahova în jur de 70 de dosare pentru autorizare.

Pe de alăt parte, doar 13 unităţi de învăţământ au finalizat reparaţiile şi reabilitările începute înainte de vacaţa de vară.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite