Sute de locuri de muncă de 500 €

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10.000 de persoane sunt aşteptate  să îşi depună CV-urile la târgul de slujbe ce are loc săptămâna aceasta la Iulius Mall. Un număr de 24 de companii oferă posturi cu salarii ce pornesc de la 500 de euro, căutând de la bucătari şi instalatori la funcţii de top management.

300 de locuri de muncă, cu salarii ce pornesc de la 500 de euro, sunt scoase la bătaie de 24 de companii, în cadrul târgului de joburi „Săptămâna Carierei”, ce a început ieri la Cluj şi va ţine până la 24 octombrie.

Firme ca Manpower, Arobs, Vitacom, Office Depot, Dennver, Subaru, Euroline sau Telezimex oferă locuri de muncă bine plătite, atât pentru posturi de top management, cât şi pentru muncitori calificaţi.

Până acum, s-au înscris peste 2.000 de doritori, iar organizatorii se aşteaptă ca, în final, să aibă 10.000 de aplicaţii. Angajatorii caută oameni în diverse domenii de activitate, de la IT la distribuţie, poducţie sau comerţ. Sunt, spre exemplu, şi posturi pentru bucătari sau instalatori, cu salariul de pornire de 500 de euro.

Ce caută angajatorii

Cele mai multe dintre companiile partenere ale evenimentului caută persoane cu experienţă, dar şi studenţi în ani terminali, cărora le oferă posibilitate de formare în cadrul firmei.

„Studiile noastre arată că cele mai multe dintre persoanele care îşi caută un loc de muncă bine plătit nu sunt pregătite la nivelul care se cere. De aceea este bine să aibă în spate deja un pachet de cunoştinţe”, susţine Cristian Ferea, director executiv al Iniţial Human Resources, organizatorul evenimentului.

„Noi căutăm personal calificat pentru posturi de top management, în domeniile financiar şi IT”, spune Liliana Graure, branch coordinator al Manpower.

Salarii mai mari şi notorietate

Rareş Ispas este unul dintre candidaţii pentru un post de inginer. „În prezent câştig 1.500 de lei lunar, pentru un post de inginer la Institutul de Cercetări Silvice. Sper să obţin un salariu între 2.000 şi 3.000 de lei”, spune clujeanul de 30 de ani. Organizatorii sunt de părere că mulţi dintre aplicanţi doresc să se angajeze la o companie de prestigiu nu doar pentru pachetul salarial, ci şi pentru notorietatea acesteia. 95% dintre posturi sunt în judeţul Cluj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite