Sute de directori din toată ţara vor fi demişi în 48 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi şefii serviciilor deconcentrate vor primi joi şi vineri decizii de demitere, potrivit ordonanţei deconcentratelor, adoptată miercuri de Guvern. În următoarele 30 de zile va intra în vigoare preavizul impus de Codul Muncii pentru funcţiile de conducere, interval în care se vor desfăşura şi concursurile pentru desemnarea noilor şefi.

Surse guvernamentale au declarat, pentru NewsIn, că au plecat în teritoriu pentru a fi anunţaţi de demitere sute de înştiinţări încă din cursul zilei de joi, urmând ca, până vineri seara şefii din unităţile deconcentrate să fie demişi. În următoarele 30 de zile, potrivit aceloraşi surse, urmează să fie organizate concursuri pentru ocuparea funcţiilor care intră în categoriile vizate de ordonanţa adoptată de Guvern în şedinţa de miercuri.

La expirarea termenului de 32 de zile, serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale vor fi conduse de un director coordonator, ajutat de unul sau mai mulţi adjuncţi. Aceştia sunt numiţi prin act administrativ al ordonatorului principal de credite în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea căruia funcţionează serviciul.

Este vorba despre funcţii precum cele de directori sau directori adjuncţi din ANAF, Garda Financiară, vămi, inspectori sanitar-veterinari sau şcolari, de directori de Case ale corpului didactic sau de cultură. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite