Sute de oameni au cântat până spre dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de oameni au cântat până spre dimineaţă
Sute de oameni au cântat până spre dimineaţă

Prima seară a Festivalului Naţional de Muzică Folk şi Baladă Poarta Sărutului a fost un succes

Pe scenă au apărut oameni ţinând lumânări şi cântând pentru Tatiana a cărei fotografie amplasată pe scenă a vegheat tot spectacolul. Toţi spectatorii prezenţi ştiau versurile. Vasile Şeicaru a declarat: „Tatiana Stepa a fost an de an nelipsită pe scena festivalului din Târgu-Jiu. Acum, din păcate, lipseşte motivat. Îmi va fi greu să cânt fără cea mai mare doamnă a folk-ului românesc“.

Concurenţi din toată ţara

În prima seară a concursului organizat în cadrul festivalului au cântat opt concurenţi. Tinerii au venit din Craiova, Bucureşti, Lupeni sau Piatra Neamţ  pentru că sunt îndrăgostiţi de muzică şi de atmosfera de aici. „Este a doua oară când vin la Târgu-Jiu. Mă simt bine pe această scenă unde, pentru trei zile, se adună cele mai mari nume ale folk-ului românesc“, a declarat Ioana Bură, una dintre concurente. În cele trei seri de spectacol vor urca pe scenă aproximativ 30 de concurenţi din toată ţara.

Recitalurile i-au ţinut pe spectatori cu sufletul la gură. „M-am simţit excelent. Am ascultat muzică bună şi sunt încântată să observ că aceste manifestări prind şi la Târgu-Jiu“, a spus Corina Cernea, 40 de ani, secretară.

„M-a făcut să-mi amintesc de tinereţe“

Cu fiecare cântec, spectatorii au devenit din ce în ce mai entuziasmaţi. „Mă simt excelent. Mâine seară vin şi cu copii. E grozav concertul, m-a făcut să-mi amintesc de tinereţe, de zile frumoase şi fără griji, iar momentul dedicat Tatianei Stepa a fost înălţător“, a declarat Maria Nedelcu, 49 de ani, Târgu-Jiu.

Abia după miezul nopţii a intrat pe scenă Magda Puşcaş care a  declarat: „N-am mai cântat demult la Târgu-Jiu, dar astăzi, la înmormântarea Tatianei, cineva mi-a zis că nu trebuie să-i las pe oameni să o uite. Voi cânta pentru ea ca să mă asigur că fac tot posibilul să rămână în amintirea noastră“. Melodiile cântate de Magda au trecut sufletele celor prezenţi prin toate stările emoţionale, târgujienii au cântat la unison cu artista fiecare melodie.
Finalul a fost furtunos, Emerich Imre cu trupa au interpretat melodii care au ridicat lumea în picioare. Dupa ora 2.30 specatacolul s-a încheiat cu nostalgie, iubitorii folk-ului dându-şi întâlnire şi în această seară, de la 21.00, la Teatrul de Vară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite